Lakedance Augustus 2017

Etiënne Slijpen | 17 augustus 2017
party reports

Party: Aquabest
Locatie: Ekkersweijer 1, Eindhoven
Line-up: Nervo, Dubvision, Franky Rizardo, Sonny Fodera, Amine Edge & Dance, Mr. Belt en Wezol, Benny Rodriques and many more
Datum: Zaterdag 12 augustus 2017

Brabantse gezelligheid, Lekkere muziek en af en toe dat lekkere Lakedance zonnetje!

De tweede editie van Lakedance in 2017 vond plaats op zaterdag 12 augustus. Voor ons als Eindhovenaren is het een traditie om lekker op de fiets richting Aquabest te gaan om een zomers feestje mee te pakken. De weergoden hadden er gelukkig ook zin in want we hebben nagenoeg de hele dag van het zonnetje kunnen genieten. Hier en daar zorgde een wolkje en kleine regenbui voor enige verkoeling.

Typisch Lakedance zonnetje

Eenmaal binnen maakten we een rondje over het terrein dat er mooi bij lag zo aan het strand van Aquabest met af en toe een wolkje maar toch ook echt die typische Lakedance zon waar het festival bijna altijd patent op lijkt te hebben. Allereerst zagen we de imposante en kleurrijke Mainstage waar Mr. Belt en Wezol echte house ten gehore brachten. Bij de mainstage was het vooral heerlijk toeven aan de linkerzijde bij het strand. Met het goede weer besloten veel mensen om even lekker met de voetjes het water in te gaan. Enkele festivalgangers lieten het niet alleen bij voetje baden en namen zelfs even een verkoelende duik en zwommen richting de schommel in het water.

Los in het bos

Diep in het bos van Aquabest lag de verstopte stage van Kletskoek waar je rustig in de schaduw kon afkoelen en genieten van techno en techhouse. Hier in het bos konden de technoliefhebbers helemaal los gaan op de beats van onder andere Bram Fidder en ROD, beter bekend als Benny Rodriques.

De stage was aangekleed met legernetten en de dj booth stond zelfs in een oude legerhangar. Leuk detail was dat je als bezoeker ook in de hangar kon dansen en zo net wat dichter bij je helden kon komen. De area beschikte daarnaast over genoeg chilplekjes met zitzakken en kussens. De decoratie paste perfect bij de muziekstijl. Lekker industrieel en uniek. Toen we hier uitgedanst waren zagen we er allemaal wel een beetje vies uit. Het zanderige bos dat natuurlijk zorgde voor het nodige stof was de boosdoender. Na een korte opfrisbeurt en het aantrekken van een ander shirt besloten we naar mijn lievelingsstage “Defected” te gaan! 

Deep en Techhouse

Defected Records host al jarenlang de Defected stage op Lakedance. Dit Britse record label waar onder andere de Nederlander Franky Rizardo getekend is, bracht heerlijke warme techhouse naar Aquabest. De beats van Man Without a Clue, Sonny Fodera, Amine Edge & Dance en natuurlijk Franky Rizardo woonden we bij! Vooral de 2 uur durende set van Franky was genieten. Enkele van zijn eigen producties kwamen voorbij en zo ook zijn nieuwe plaat Down die hij remixte. Maar wanneer Franky Oxia – Domino inmixte, een plaat uit 2009, werd het publiek helemaal gek! Een OEEEH en AAAAH volgde uit het publiek zoals we dat gewend zijn bij techhouse en techno feestjes. Hier kregen we toch wel even kippenvel van. Ondanks dat op mainstage Dubvision draaide was de defected stage tijdens de set van Franky superdruk! De echte muziekliefhebbers wisten de weg dus goed te vinden.

Naast al het muzikale genot waren er voldoende food trucks, leuke gadgets te verkrijgen en spelletjes te doen. Tijdens een van de vele wandelingen over het terrein kwamen we onder meer een aantal schommels tegen en een waar reuzenrad. Hier kon je even schommellen of bijkomen in een van de karretjes en zo het festival terrein van bovenaf goed bekijken

Eindshow

Een kwartiertje voor het eind besloten we in een mega strandstoel te gaan liggen met nog zo’n vijftien tot twintig andere mensen om te genieten van de eindshow. Lakedance, the August edition, was wederom een succes en de organisatie kan zich opmaken voor de 2018 edities die zeer zeker weer een enorm succes zullen worden. Door de Brabantse gezelligheid, de lekkere muziek, het Lakedance zonnetje en de geweldige organisatie blijft Lakedance voor mij een van de gezelligste festivals van het jaar. 

9.2

Party report

Lakedance Augustus 2017 12 augustus 2017 - Aquabest - Eindhoven Report door Etiënne Slijpen

Party Rapport

Sfeer
9
Muziek
10
Bar/horeca
9
Publiek
10
Aankleding
8
Bereikbaarheid
9

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws