STRAF_WERK festival 2017

Dena Nysten | 21 augustus 2017
party reports

Party: STRAF_WERK Festival
Locatie: , Blijburg aan Zee, Amsterdam
Datum: Zaterdag 19 augustus 2017

De échte house- en technoliefhebber klapt in zijn handjes dit weekend. Met een line-up om je vingers bij af te likken, is het tijd voor STRAF_WERK Festival. Het moest een prachtige dag worden, zo hadden ook de weergoden gedacht. Van de regenachtige weersvoorspellingen de dagen voorafgaand aan het festival was deze ochtend en middag weinig te merken. Regenjassen worden verruild voor korte broeken of jurkjes en het zonnetje komt regelmatig door. Bij het maken van onze entree om 16:00 uur komt een vrolijke mensenmassa aangelopen die net zoveel zin lijkt te hebben in het festival als wij. Logisch ook, met onder andere Hot Since 82, Adriatique, Âme, Art Department, Route 94 en een aantal gezellige back2back sets op de timetable.

Zomerse sferen

Een prachtige locatie, Blijburg aan Zee. Verschillende stages met genoeg ruimte om langs het water te chillen met een drankje in je hand of om een perfecte nonchalante Instagram-foto te maken met het strand en een dansende mensenmassa als decor. Heel eventjes wanen wij ons op vakantie terwijl we onze weg door het terrein banen. De opzwepende housy beats klinken vanaf de tent in de Knee Deep in Sound stage waar op dat moment de Nederlandse Chris Stussy en Prunk samen aan het draaien zijn. Omringd door een vaste entourage laten zij de tent bewegen. We lopen verder naar The Dome, een te gekke futuristisch uitziende stage die iets wegheeft van de Burning Man-bouwstijl, waar de hele dag UK-House dj’s geprogrammeerd staan. Huxley gooit de track ‘Careo’ van zijn nieuwe EP erin. De tropische vocals die de beat ondersteunen móéten je wel laten dansen. Dit zomerse sfeertje wordt voortgezet bij The Viewpoint stage, waar Benny Rogrigues b2b Tom Trago zorgen voor blije gezichten. Met tracks als ‘The Vibe’ van DJ Bone laten zij deze intieme stage helemaal losgaan.

Verdwalen in de muziek

Heel de dag door wordt de bezoeker verwend door heerlijke muziek op alle stages. Keuzeproblemen, dat begrijp je wel. De timetable zorgt er eigenlijk voor dat je van stage naar stage wil lopen, maar zodra je bij één van de stages staat, verdwaal je in de muziek die gedraaid wordt. Het was een genot voor mijn oren, want wat werd er goed gedraaid. Van de eigen live producties van Matador tot de meeslepende house van George FitzGerald en de zweverige beats van Âme. Ook om de sfeer hoefde je niet voor één stage te kiezen, want deze was overal goed. Terwijl ik om me heen kijk bij The Viewpoint zie ik mijn vrienden intens genieten. Een groep mensen naast ons heeft een eigen kring gecreëerd en gaat helemaal los, waarbij we worden uitgenodigd om mee te doen in hun kleine cirkeltje. Even geen aparte vriendengroepjes, maar één familie die samen verdwalen in dezelfde beats.

Zodra de avond neerdaalt over Amsterdam is het tijd om de afsluiter te kiezen. Iedereen weet dat het in de avond tijd is voor meerdere zwaargewichten en met Hot Since 82, Adriatique, Route 94 en De Sluwe Vos om dezelfde tijd wordt de knoop doorhakken niet bepaald makkelijker. Op het moment dat we besluiten om naar de tent te lopen om nog even goed los te gaan op onze verkozen favoriet Hot Since 82 voelen we de voorspelde regendruppels toch opkomen. Een enorme regenbui dreigt roet in het eten te gooien, ware het niet dat de organisatie direct klaarstaat om gratis poncho’s uit te delen langs alle barren. Hulde hiervoor, want ondanks de regen, was ook de afsluiting nog eventjes vakantie vieren.

Niets dan lof voor STRAF_WERK Festival dit jaar. Voor alle echte houseliefhebbers is het absoluut aan te raden om hier volgend jaar heen te gaan. Hopelijk op dezelfde magische locatie. Wij zijn er in ieder geval weer bij.

9

Party report

STRAF_WERK festival 2017 19 augustus 2017 - STRAF_WERK Festival - Blijburg aan Zee, Amsterdam Report door Dena Nysten
  • Pluspunten
  • Locatie- en decor
  • Line-up
  • Sfeer
  • Prijs/kwaliteit verhouding
  • Minpunten
  • Muziek van een andere stage was soms hoorbaar bij een andere stage (afhankelijk van de wind)

Party Rapport

Sfeer
9
Muziek
10
Bar/horeca
9
Publiek
9
Aankleding
9
Bereikbaarheid
8

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws