Urban Royale 2017

Kim van den Heuvel | 28 augustus 2017
party reports

Party: Urban Royale
Locatie: Vorstengrafdonk, Oss
Datum: Zaterdag 26 augustus 2017

 

Het festivalseizoen is alweer bijna voorbij. Hoewel de zon zich afgelopen zomer weinig heeft laten zien, loopt ze gelukkig vandaag wel te shinen als een malle. Het perfecte weer voor zwieren, zwaaien, kontje draaien in het zuiden van het land, nietwaar? Urban Royale was een feit: 26 augustus, een joekel van een programmering, Vorstengrafdonk Oss. En Partyscene was er bij! 

Ik was al binnen

Vanaf het parkeerterrein was het een klein stukje lopen naar de ingang. Het hoge gras was al platgestampt en al brandnetel ontwijkend baanden wij ons een weg naar de entree. De binnenkomst was zo gepiept. Ook bij de muntenbalies was het nog niet druk. Voor €12 euro was je de trotse eigenaar van 4 munten. Dit is vrij duur in vergelijking met andere (meer toonaangevende) festivals. Naast het forse parkeergeld à €15,- bleek dat er ook nog €3,50 voor het toilet moest worden betaald. Had de organisatie niet beter de kaartprijs iets omhoog kunnen doen in plaats van op deze manier van de bezoeker te profiteren? 

Het terrein

Gelukkig zag het terrein er wel veelbelovend uit: een groot podium, een tent, hangmatten, een Shisha lounge, een octopus en een reuzenrad prijkten op de weilanden van de Vorstengrafdonk. Met bovendien een heerlijk zonnetje op ons bolletje zouden we ons niet hoeven vervelen vandaag. We bestelden eerst een drankje, ploften even in een hangmat om van de financiële schok te bekomen en stortten ons vervolgens in het feestgedruis. 

Zwieren, zwaaien, kontje draaien

De open air stage was geel met andere exotische kleuren en er hingen led schermen waarop visuals werden geprojecteerd. Bokoesam was al sfeer aan het maken op het podium en met tracks als 'zet die dansie' en 'investeren in de liefde' werd de aftrap gegeven voor een feestelijke dag. Het publiek hield zich nog in. Opvallend was dat er meer vrouwen aanwezig waren dan mannen, maar dat zou later op de dag nog wel veranderen. Iedereen zag er prachtig uit. 

Urban Royale - The Urban OUTDOOR Festival

Urban Royale - The Urban OUTDOOR Festival ☛ Het Dikste Urban Outdoor Festival met de Dikste Urban Line-up ooit! Wij hebben IEDEREEN! ☛ Scoor NU de laatste Early Bird Tickets voor slechts € 27,50 op www.urbanroyale.nl ☛ Zaterdag 26 augustus @ Festivalterrein Vorstengrafdonk Oss! Full Line-up: Broederliefde // Sevn Alias // Ronnie Flex // DYNA // Fresku // Freddy Moreira // Kenny B // Mr. Polska // SFB // Boef // Ali B// The Partysquad // Jonna Fraser // SBMG // Keizer // F1rstman // Hef // Bollebof Jones // Jayh Jawson // Manuel & Geza // Brace MacDonald // Jairzinho Walden // Johnny 500 // Zefanio // BIGGI // DJ Don James // Dave Daflin // Roan Robuusta // Mula B // Kempi // Bokoesam // SJAAK // KaliBwoy Karlito // Babel-Ish // Afro Bros // DJ Youss-F // Dopebwoy // Jack $hirak // Gio// Lina ice // Adje (Adjedonnie) // CHO// Bizzey // Valsbezig // Equalz// Kevcody // MOKADRUMZ // Angosoundz // Duane Franklin // MC Lou-e // Mc HamGoingHam Tickets: www.urbanroyale.nl Event: Urban Royale Datum: Zaterdag 26 augustus 2017 Locatie: Festivalterrein Vorstengrafdonk, Oss [NL] Tijden: 12:00 - 01:00 uur Website: www.urbanroyale.nl VIP: App naar: 0634733206

Geplaatst door Urban Royale Event op zondag 9 juli 2017

Los op die beats

De hele dag door stonden de dikste namen uit de scene geprogrammeerd. Er werd regelmatig gewisseld tussen artiesten: sommige kwamen ineens veel later dan gepland, waardoor het maar afwachten was of je favoriete artiest wel kwam. Een mooi moment was dat F1rstman zijn dochtertje op het podium vroeg en samen met haar 'overal' ten gehore bracht. Verder sprongen de optredens van SFB, SBMG en Kenny B eruit. 

Eten en drinken

De hele dag was het zo druk bij de eetstands, dat wij ervoor hebben gekozen om ons de rijen en drukte te besparen. Hier moet de organisatie echt beter op letten de volgende keer. De keuze aan drank was prima, maar doordat je alleen per 4 stuks munten kon halen en het barpersoneel weinig flexibel was bij het ontbreken van een half muntje, hield je als bezoeker eigenlijk altijd munten over, welke je niet meer in kon wisselen. Deze bureaucratische manier van omgaan met de bezoeker is allesbehalve Brabants en deed af aan de gezelligheid van het festival. 

Conclusie

Het weer en de muziek waren de absolute pluspunten van Urban Royale. Organisatorisch valt er nog veel te verbeteren, desalniettemin was het een geslaagde dag met lekkere drankjes en leuke mensen. 

7.2

Party report

Urban Royale 2017 26 augustus 2017 - Urban Royale - Oss Report door Kim van den Heuvel
 • Pluspunten
 • Terrein leuk aangekleed met Shisha lounge en kermisattracties
 • Breed drankassortiment
 • Goed weer
 • Goede lineup
 • Minpunten
 • Asociale prijzen (drank, toilet, parkeren)
 • Geluid niet gelijkmatig verdeeld over terrein 
 • Geen punt voor gratis drinkwater terwijl het een warme dag was
 • Veel te druk bij eettenten 
 • Alleen Marlboro sigaretten verkrijgbaar 

Party Rapport

Sfeer
7
Muziek
9
Bar/horeca
6
Publiek
8
Aankleding
7
Bereikbaarheid
6

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws