Mysteryland 2017

Kimiko Bohle | 30 augustus 2017
party reports

Party: Voormalig Floriadeterrein
Locatie: , Haarlemmermeer
Line-up: Headliners: Armin van Buuren, Axwell^Ingrosso en Deadmau5.
Datum: Zaterdag 26 augustus 2017

Fotografie: Kaik Photography

Inmiddels moeten de meeste mensen weer werken, anderen weer aan de studie. Het laatste weekend van augustus is voor velen de afsluiter van de zomer. Als je de zomer kunt afsluiten met mooi weer, gezelligheid en goede muziek zou dat ideaal zijn. De ‘place to be’ is in dat geval Mysteryland in Haarlemmermeer.

Succesformule

Mysteryland is een festival waar je eigenlijk alle ingrediënten voor succes wel hebt. Een enorm groot terrein, waaronder een bosachtig gebied en de beroemde pyramide. Je hebt ontzettend veel stages met daarin ook veel afwisseling. Er is een mogelijkheid om het weekend te blijven kamperen, en dan zijn daarin verschillende soorten tenten waarbij je het zo luxe kan maken als je zelf wilt. Ook zijn er dagtickets en weekendtickets zonder camping. Kortom: Mysteryland kan bijna volledig naar eigen zin worden gevormd om een zo fijn mogelijk bezoek te creëren.

Mainstage

Éen van de dingen die net niet helemaal naar eigen zin gezet kan worden, is de line-up. Als je naar de timetables kijkt, zie je dat er ook niet heel veel ruimte voor verbetering is. Met namen als Armin van Buuren, Axwell^Ingrosso, Deadmau5 en KSHMR op de mainstage is aan headliners niet veel te wensen over gelaten. Ook kwam publieksfavoriet Broederliefde langs. Bij de headliners zat eerst ook nog de Zweedse Alesso, maar zaterdagmiddag werd zijn optreden afgezet. Hierdoor werd de zaterdagavond gedomineerd door toppers van Hollandse bodem. Waar Yellow Claw (closing act) en Showtek gepland waren, werd power duo W&W bekend gemaakt als vervanger van Alesso.

Zondag stonden er in totaal 3 acts minder op het programma, wat mensen toch wel jammer vonden. Dit werd enigszins gecompenseerd door Axwell^Ingrosso en Nederlandse trots Armin van Buuren. Ook Oliver Heldens en Sunnery James & Ryan Marciano vielen in de smaak. De aanwezigheid van Armin was overduidelijk te merken: vlaggen en shirtjes van ASOT waren overal te vinden, en veel mensen die aangesproken werden gaven ook aan het meest naar Armin uit te kijken. Hij keerde na 10 jaar eindelijk weer terug op Mysteryland en heeft zijn naam ook zeker eer aan gedaan met een fijne set.

Meer dan Main

In tegenstelling tot sommige andere festivals, is Mysteryland écht veel meer dan alleen de mainstage. Om te beginnen de stage van Q-Dance, met grote namen uit de hardstyle. Buiten dat de stage hier altijd tiptop uitziet, zit de sfeer er de hele dag goed in. Mochten je benen moe zijn door het stampen kan je even uitrusten op de piramide, heb je ook nog een mooi uitzicht.

Waar veel mensen naar uitkeken was de terugkeer van Thunderdome. Dit werd groots aangepakt en het stond hier de hele dag vol met trouwe en nieuwe fans. Geliefde artiesten waren Miss K8 en The Prophet.

De drukst bezochte tent was Big Top, met Spinnin’ op zaterdag en vol met live muziek op zondag. De grote talenten en gevestigde namen van Spinnin’ Records traden hier op. Populair waren Lucas & Steve, Mike Williams, Dante Klein en Netsky.

Buiten alle muziekpodia (in totaal veel meer dan ik in een report van redelijke lengte kan schrijven) was er ook de Healing Garden. Zoals de naam doet vermoeden is dit een plek waar je even tot rust kunt komen met dans en yoga.

Zaterdag en Zondag

Iedereen is blij dat Mysteryland het hele weekend duurt, en de camping staat ook vol met feestgangers die het festijn van begin tot eind willen meemaken. Toch was er in de kaartverkoop een verschil: zaterdag was sneller uitverkocht en ook ‘tweedehands’ was het lastig om aan kaarten te komen. Ergens logisch: men moet maandag weer vroeg op om allerlei redenen. Toch was qua sfeer en drukte niet eens een ontzettend groot verschil te merken. Zoals eerder gezegd was het jammer dat zondag soms minder acts had. De aanwezigheid van Armin van Buuren leek in ieder geval veel mensen te hebben overgehaald om zondag ook gewoon te komen.

Bonte Weekend

Vroeger als je met je klasgenootjes op kamp was had je aan het eind van de week een bonte avond. Mysteryland is met je beste vrienden en vriendinnen vanaf de eerste seconde het Bonte Weekend dat je niet meer vergeet (tenzij je te veel drinkt natuurlijk). Er is ontzettend veel te zien en de organisatie doet er altijd alles aan om het terrein er prachtig uit te laten zien. Het is vooral erg kleurrijk en groots. Onder andere een mega teddy beer en ijsbeer in badoutfit trokken de aandacht.

De mainstage leek het meest op een gigantisch orgel, met vlak daarvoor een zweefmolen van 55 meter hoog. Zoals altijd viel de Q-Dance stage ook weer positief op. Afgelopen jaren waren de podia nogal dierlijk, dit jaar leek het podium meer op een opengespleten schedel met daarin nog en opengespleten schedel en daaropvolgend weer een schedel. Anders, maar wel mooi.

Buiten de grote podia is het op Mysteryland altijd de moeite waard om gewoon een rondje te lopen. Hier en daar een verstopt tentje in de bosjes, verschillende soorten eten uitproberen. Wat ook in de smaak viel waren de romantische zwaantjes waarin je samen een rondje kon varen.

Mensen van ML

Mysteryland is eigenlijk niet meer een mysterie te noemen, festivalliefhebbend Nederland is ermee bekend. De bezoekers dragen trouwens enorm bij aan de sfeer op het festival. Iedereen gaat gemoedelijk met elkaar om, maakt gemakkelijk een praatje en ziet er feestelijk uit. Mensen die er voor de eerste keer komen raken verliefd op het festival en maken ontzettend veel nieuwe vrienden. Men is heel erg open en iedereen is welkom, ongeacht afkomst en leeftijd.

Mysteryland is altijd een aanrader, deze editie heeft de goede reputatie weer eens waargemaakt. Of je nu nog nooit een festival hebt meegemaakt of er al honderd hebt bezocht; het is fijn om op Mysteryland te zijn.

Partypics

Mysteryland 2017 30-08-2017 Powered by
Bekijk meer party pictures
9.2

Party report

Mysteryland 2017 26 augustus 2017 - Voormalig Floriadeterrein - Haarlemmermeer Report door Kimiko Bohle

Party Rapport

Sfeer
10
Muziek
9
Bar/horeca
8
Publiek
10
Aankleding
10
Bereikbaarheid
8

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws