Zino Classix 2017

Wim Neel | 4 september 2017
party reports

Party: Lansard Beach
Locatie: , Eindhoven
Line-up: Brambiani, Miss Amy, Jeevee, Gert Corvers, Gert Rosenbacker, Nowaxx, Francois
Datum: Zaterdag 2 september 2017

Een dikke maand geleden hadden we na Karma Outdoor nog zin in een afterparty en waren we dus afgezakt naar Tilburg voor Francois Birthday Bash in de Zino. Het bleek een prima verlengstuk van de dag en nacht en we hoorden er erg veel retro. De twijfel kon dus eindelijk plaats maken voor zekerheid en we besloten voor het eerst ook eens Zino Classix te bezoeken. Het moet zo ongeveer het enige concept van Minority zijn dat we nog nooit bezocht hadden. Bovendien ook eens op een andere locatie dan het bijna traditionele Ijzeren Man-terrein, altijd fijn.

Locatie

Het feest en ook de locatie op zich stonden nergens op borden aangegeven, en ook reclameborden voor andere feesten ontbraken. Bij aankomst rond 14u waren er een viertal rijen. Er werd blijkbaar goed gecontroleerd, want het ging wat langzamer dan normaal. Het podium lag aan de linkerkant en had een opvallend grote dansvloer.

Naast een aantal food- en drankstands stond daar ook de cocktailbus die we nog kenden van Karma Outdoor. We We dachten even dat hiervan de bovenste etage zou worden vrijgemaakt voor een feestje, aangezien we nergens plek zagen voor de aangekondigde tweede area. Maar kon niet, wisten we meteen, want de bus stond vlak tegenover het podium. 

Onbekende nummers

Brambiani had op dat moment de decks overgenomen en bracht, na een ietwat foute en te lang gerekte opener, een verrassende set met 'Milk Inc – Tainted Love' en als hoogtepunt het fantastische 'Madelyne – Beautiful Child (A Deeper Love)', dat we vandaag voor het eerst op een feest hoorden. Uiteraard mocht ook een crowdpleaser als “Derb” niet ontbreken. We zouden hem vast niet voor het laatst horen vandaag.

Vervolgens nam een dame de decks over, namelijk Miss Amy. Ook haar hadden we nog niet eerder horen draaien.  Het mooie was dat zij onbekendere platen mee had genomen. Denk aan 'Atlantis 6 – Give It To Me', 'Space Cadetz – Wet' en 'Deadly Force – The Last Resort'. Het mixen liet hier en daar dan wel te wensen over, maar dat kon haar omwille van de platenkeuze zeker vergeven worden. Het mixen van minder grijsgedraaide nummers is uiteraard ook moeilijker dan een bij wijze van spreken prefab-setje, zoals je dat vaak bij anderen hoort.

Zino Classicx sfeer

Door het perfecte weer werd het hoe langer hoe drukker en leek het terrein een pak groter dan De Ijzeren Man. We vonden het sowieso mooier geplaatst met het meertje achter het podium en de indeling. Er waren overigens een aantal kleine overkappingen gemaakt, maar mocht het gaan regenen, dan zou dit toch ruim onvoldoende zijn. Het draaide er nog bijna op uit, want op zeker moment werd er regen voorspeld voor half 6. Gelukkig is deze bui uiteindelijk opgelost voordat hij Eindhoven bereikte.

We konden dus zorgeloos genieten van de set van Gert Rosenbacker, die afwisselend draaide met 'Follow Me (Mark Sherry Remix)', een mashup van 'Simulated' en 'G.O.D.D.', 'Reeloop – Fucking Society', 'Green Velvet - Flash', 'Age Of Love' en 'Monotone – Monotone'. Daarna gingen we even een hamburger eten (2 muntjes) en de tweede area checken. We ontdekten dat deze was ondergebracht in dezelfde tent als de kluisjes, achter een scheidingswand. Hier werd wat rustiger gedraaid, aangezien het een eerbetoon aan afterclub The Limit was. Iets te rustig om er heel lang te vertoeven, maar wel even leuk ter afwisseling.

Inmiddels had de tweede Belg het overgenomen, Gert Corvers. Wellicht is hij in Nederland wat bekender door zijn residency bij Atmoz. Hij heeft er een handje van om ons nieuwe tracks te leren kennen en ook vandaag draaide hij weer een plaat met een heerlijke vocal. Dit bleek 'Trinity-X – Forever' te zijn, op de afgelopen Atmoz Outdoor draaide hij deze ook. Nog meer vocalen met het magische 'When The Morning Comes' van La Luna, daarna iets harder met 'Brightness' en later weer een andere 'Forever' van eendagsvlieg Dee Dee. Al dat zingen in combinatie met het mooie weer bezorgde ons echt nog het laatste vakantiegevoel. Daar werkte de organisatie ook aan mee door het ontwerp van het podium. In tegenstelling tot eerdere feesten was het podium hier vrij laag gehouden. Daarop werden een drietal piramides gebouwd en ook een aantal palmbomen geplaatst. Daarnaast werden op zeker moment een groot aantal inflatables het publiek in geworpen, naast slierten en confetti. 

Memorabel

De meest memorabele momenten van de set van Nowaxx waren een leuke mix van 'Save The Day' naar 'Drop That Beat', het draaien van het grappige 'Dave McCullen – Bitch' en later het mooie 'Lotus Eater'. Omdat Genius te laat was, ging hij nog vrolijk een kwartiertje langer door. Toen Genius aankwam en dus minder tijd had om op te bouwen, werd dan maar snel het gaspedaal ingetrapt en een mooie brug gemaakt voor Dj Francois.

Wij hebben echt een topdag beleefd, met dank aan de bevlogen sets van zo ongeveer iedereen. Veel lekkere, vocale platen en onbekende tracks, wat altijd leuk zoekwerk oplevert de dag erna. Ook de locatie was veel toffer dan de IJzeren Man, deze mag eigenlijk vaker gebruikt worden. Dit feestje en de locatie mogen van ons alleszins in de herhaling!

8.5

Party report

Zino Classix 2017 2 september 2017 - Lansard Beach - Eindhoven Report door Wim Neel

Party Rapport

Sfeer
8
Muziek
9
Bar/horeca
9
Publiek
9
Aankleding
7
Bereikbaarheid
9

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws