Lief Festival 2017

Lois Wintermans | 4 september 2017
party reports

Party: Strijkviertel
Locatie: , Utrecht
Line-up: Enrico Sangiuliano, Vato Gonzalez ft. MC Tjen, Secret Cinema, Dubfire, Klaudia Gawlas
Datum: Zaterdag 2 september 2017

Omdat de vorige edities van Lief Festival nog goed in mijn geheugen stonden kon ik ook dit jaar niet wachten om te vertrekken naar het Strijkviertelpark in Utrecht. Voor veel mensen is dit een van de laatste festivals van het jaar en wil iedereen nog een keer goed genieten. Een ding is zeker, de organisatie heeft keihard hun best gedaan om er weer een heerlijke dag van te maken.

Lief!

Het festivalterrein, dat in een halve cirkel om een meer heen ligt, is prima te bereiken met de auto. Er zijn genoeg parkeergelegenheden en voor een tientje heb je een plek op een loopafstand van ongeveer 5 a 10 minuutjes. De pendelbussen vanaf Utrecht Centraal rijden ook constant af en aan dus vervoer is geen excuus om niet naar Lief te komen!

Eenmaal binnen werd en in een mum van tijd een kluis en munten geregeld en zijn er genoeg barren en personeel aanwezig om je zo snel mogelijk te bedienen. Ideaal! We hebben de techno tent even links laten liggen omdat het stralend weer was en wij zo veel mogelijk van het terrein wilde zien. Het mooie en leuke aan Lief is dat het een festival is dat elk jaar groeit maar toch zo klein blijft. De sfeer is mooi en intiem met een afwisseling tussen grote en kleine stages in het bos of op het veld. Maar waar je ook staat je voelt niets anders dan good vibes en gezelligheid.

Veel te doen

Van de ingang, langs de techno tent naar de eerste buiten stages is een stukje lopen over een pad langs het meer. Voor de gene die denkt dat is een saai stuk is, alles behalve. Je vindt overal om je heen dingen te doen. Sterker nog het hangt zelfs in de bomen! Laat een ballon maken voor de wegloper van de groep zodat je hem altijd herkent, struin de marktkraampjes af, speel spelletjes of ga aan het water liggen in een hangmat. Verzin het maar en het is aanwezig! Wat ik erg leuk vond aan de ballonnen die meters boven mensen uitstegen was dat je tegen de avond overal in het publiek ballonnen zag wat een heel tof effect gaf.

Nadat we onszelf eindelijk uit de gezelligheid van het pad hebben gekregen zijn we het bos ingedoken en terecht gekomen bij de 'Houwtje Touwtje' stage. Terug naar je vroegere tijd? De combo van Disco/Funk met de muziek van toen brengt je daar direct in de juiste stemming! Door naar 'Schijn Bedriegt' waar Enrico Sangiuliano door de speakers vlamde en het diverse publiek, van jong tot oud, liet genieten van de muziek, sfeer en het heerlijke zonnetje! Naast 'Schijn Bedriegt' was er een soort kleine promo stage van Bulleit. Hier kon je drank bestellen, dansen en pitzak gooien. Dikke plus voor de twee mannen die met een accordeon, gitaar en zangkwaliteiten daar om een bijzondere manier populaire nummers omzette in reggae en andere genres.

House en Techno

Hoewel ik tegenwoordig persoonlijk meer van de techno ben dan van de house vond ik het interessant om Vato Gonzalez en MC Tjen te zien op de line-up bij de 'Ons kent ons' stage. Omdat ook ik even terug in de tijd wilde zijn we daar gaan kijken en gemerkt dat de mannen nog steeds precies doen waar ze goed in zijn! Het publiek opzwepen en lekkere beats laten horen. Heerlijk!

Voor de afsluiter verheugde wij ons op Dubfire maar omdat we merkte dat we toch toe waren aan iets harders met een klein duister randje zijn we de 'Schering en Inslag' techno tent ingedoken waar Klaudia Gawlas, zo goed als ze dat kan, ervoor zorgde dat iedereen een top-afsluiter had! Voor mij bracht ze het einde naar het volgende level met afwisselende muziek die steeds iets zwaarder werd.

Op het moment dat we de tent uitliepen werd aan de overkant van het meer een flinke dosis vuurwerk de lucht ingesloten. De perfecte afsluiting van de perfecte dag! Ik kan uren doorpraten en schrijven over Lief Festival maar kortom: Lief, bedankt voor deze mooie dag vol verrassingen, gezelligheid, sfeer, creativiteit, afwisseling en LIEFDE! Ik kan niet wachten op volgend jaar!

9

Party report

Lief Festival 2017 2 september 2017 - Strijkviertel - Utrecht Report door Lois Wintermans

Party Rapport

Sfeer
10
Muziek
9
Bar/horeca
8
Publiek
9
Aankleding
9
Bereikbaarheid
9
Aanbevolen voor jou:
De pareltjes van GOGO Jongerenreizen

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws