ZeeZout Festival 2017

Timos Krabben | 5 september 2017
party reports

Party: Blijburg aan Zee
Locatie: Pampuslaan 501, Amsterdam
Line-up: Avalon Emerson, Beesmunt Soundsystem & Woody, Bicep, Blind Observator, Carlos Valdes & Sandrien, Daan Donk & Erik Sebastiaan, DJ Boring, DVS1, Halve Soul, Helena Hauff & Silent Servant, Jaime Frias, JP Enfant, Laurine & Cecilio - Slow life, Max Abysmal, Mike Servito, Molly, Mr. Mendel, Nachtbraker, Nicolas Lutz, Juju & Jordash, Optimo, Red Greg, Reza Athar, Solar & Mozhgan, Tornado Wallace, Voiski live, Zender
Datum: Zaterdag 2 september 2017

Het einde van het festivalseizoen nadert, maar reden om te treuren was het dit weekend zeker niet. Op het strand van Blijburg werd zaterdag de zomer gevierd en werden liefhebbers niet teleurgesteld. Want Zeezout is een festival dat vandaag de dag het succesvolle kleine broertje van Dekmantel genoemd mag worden. Wat beiden festivals overeen hebben? Het programmeren en staan voor vooruitstrevende avantgardistische elektronische muziek.

Onderscheidend en vooruitstrevend

Zeezout onderscheidt zich van andere festivals door net even iets anders en vooruitstrevender te zijn. Een hoogtepunt van het festival had de Syrische Omar Souleyman moeten worden. Souleyman die van traditionele liederen uit het Midden-Oosten in het Koerdisch en het Arabisch techno maakt. Hij was er helaas niet bij, voor hem in de plaats kwamen Juju & Jordash, een meer dan waardige vervanger. Goed geregeld Zeezout! 'A stage full of drumcomputers, synthesizers, a mixer and a guitar', zo werden de vervangers aangekondigd op Facebook. En ja hoor, ze maakten het waar. Zij en al die andere topppers op de lineup.

Dansen aan de waterkant

Het publiek dat niet alleen door de programmering meer dan gelukkig kon zijn, ook de locatie: Blijburg aan Zee is er één om van te dromen. Blijburg hét stadstrand van Amsterdam is het perfecte decor voor een zomerfestival als ZeeZout. De zon hielp mee om het zomerfeest compleet te maken. Voetjes van de vloer, dansend in het zand. Het voelde als een dagje vakantie. Een ware tropische verrassing.

Afsluitdilemma’s

Het maken van keuzes op Zeezout was niet altijd even makkelijk. Zeker voor de laatste uurtjes, was het kiezen tussen Optimo, Bicep, DVS1, Nicolas Lutz en Carlos Valdes & Sandrien een luxeprobleem. Gelukkig kunnen we achteraf zeggen dat een verkeerde keuze maken niet mogelijk was. Allen sloten ZeeZout 2017 waardig af zoals het festival verdiende.

Zeezout Festival 2017 was er één voor in de boeken. Een mooi hoogtepunt zo aan het einde van het festivalseizoen. Je hebt van die dagen dat alles klopt, dit was zo een dag. Zeezout, tot volgend jaar!

9

Party report

ZeeZout Festival 2017 2 september 2017 - Blijburg aan Zee - Amsterdam Report door Timos Krabben

Party Rapport

Sfeer
9
Muziek
9
Bar/horeca
9
Publiek
9
Aankleding
9
Bereikbaarheid
9

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws