Into the Woods Festival 2017

Michiel Nonnekes | 11 september 2017
party reports

Party: openluchttheater033
Locatie: , Amersfoort
Datum: Zaterdag 9 september 2017

Na lang wachten was het eindelijk zover, zaterdag 9 september was de dag dat we naar het festival Into the Woods gingen. Een hoop mensen die ons waren voor gegaan beschreven dit als ‘een van de mooiste en gezelligste festivals van Nederland’.

Weersverwachting

We besloten te reizen per auto omdat de NS andere plannen had dan rekening te houden met feestend publiek wat uit de regio Den Haag wilden afreizen. We hielden de weersverwachting nauwlettend in de gaten. Op vrijdag 8 september was het festival al van start gegaan en die dag had denk ik geen droog uurtje gehad. Gelukkig was dit voor dag 2 beter voorspeld. In de ochtend en begin middag stonden nog enkele buien op het schema van moeder natuur. We gingen halverwege de middag richting Amersfoort zodat we de meeste druppels achter ons lieten. Bij het naderen van het festival zagen we een grote toestroom van mensen richting het festival lopen en fietsen, we waren dus niet de enige die hadden besloten wat later te gaan. 

Goede organisatie

De organisatie had via de social-mediakanalen de mensen goed geïnformeerd. Het festivalterrein was door de regen wat lastiger begaanbaar geworden en de organisatie waarschuwde de mensen om met laarzen en een regenpak te komen. We besloten hieraan gehoor te geven en hadden nog even snel wat laarzen en een regenoutfit aangeschaft. De organisatie had ijzeren platen neergelegd en houten snippers gestrooid om de meeste regen op te vangen en om zo het terrein begaanbaarder te houden. De organisatie gaf een leuke draai aan het slecht voorspelde weer voor het weekend. Wie met het leukste en kekste regenpak naar het festival kwam, kon kaarten winnen voor de Into the Woods ADE weekender. Erg origineel en leuk gedaan.

Uniek Festival  

Bij het aankomen op het festival werd al gauw duidelijk dat dit een ander festival was dan de vele festivals die ons land rijk is. We werden hartelijk ontvangen door het beveiligingspersoneel en konden na niet al te lang wachten het terrein op. Wat was dit gaaf in elkaar gezet. Het festival bestond uit 6 stages met ieder een ander genre muziek. Alle stages waren superleuk en intiem opgesteld in de bossen. Zo waren wij vaak te vinden in het beukenbos waar heerlijke techno werd gedraaid. We wisselden dit af en toe af met een lekkere Indische hap bij de foodcourt om vervolgens te genieten van de muziek op de Into the Grove stage. We kwamen werkelijk ogen te kort. Zo was er bij de Champagneria-stage heerlijke muziek met daaromheen een aantal jacuzzi’s waar mensen helemaal naakt in lagen en genoten van het warme water en de muziek. Zo lekker ongedwongen en ontspannen, fantastisch gewoon. Elke stage had een eigen bar waar medewerkers waren verkleed in diverse thema’s. De medewerkers waren erg vriendelijk en genoten zichtbaar van het ontspannen publiek. Ondanks het weer bleef iedereen erg vriendelijk en probeerde iedereen om er het beste ervan te maken.

Recycling

Bij binnenkomst kreeg je een muntje wat een “fiche” werd genoemd door de organisatie. Dit fiche kon je inleveren bij de bar en daarmee kreeg je een harde plastic beker. Je kon alleen nieuw drinken krijgen als je deze harde beker weer inleverde. Je kreeg dan een nieuwe beker met inhoud naar keuze, uiteraard moest je daar nog even muntjes voor halen. Zo wilde de organisatie voorkomen dat er onnodig veel plastic werd verspeeld en dat het bos schoon bleef. Dit was zeer geslaagd en zouden ze eigenlijk op ieder festival moeten doen. Het had nog een functie, wellicht niet bedoeld, maar doordat niemand zijn plastic flesjes of bekers op de grond gooide kon je ongestoord je dance moves uitvoeren zonder uit te glijden over rondslingerend plastic.

Efteling voor Volwassen

Wanneer de schemer langzaam over het terrein verscheen ontpopte het festival zich tot een ware attractie. Het leek wel de Efteling voor volwassen. Alle kunst die rondom het hele festival was geplaats werd verlicht en daardoor ontstond er een supermooi en intiem feest. Het festival, dat al mooi was overdag, kreeg in de avond een andere betekenis. Diverse kunstobjecten werden nog mooier en grote discoballen die aan de bomen hingen wierpen allemaal kleine lichtjes door het bos, wat een sprookjesachtig effect gaf. Prachtig gewoon.

The end

Helaas komt er aan elk festival een einde. Wat hebben wij genoten van elke stage met elke zijn eigen fans en muziek. Zo stond de een te dansen op lekkere grooves en de andere lekker te dansen op techno en house. Zat de een lekker in een jacuzzi, was de ander lekker aan het klimmen in het klim en klauterbos. Alles kon bij Into the Woods en we denken daarmee dat dit ook direct de kracht is van dit fantastische festival.

9

Party report

Into the Woods Festival 2017 9 september 2017 - openluchttheater033 - Amersfoort Report door Michiel Nonnekes
  • Pluspunten
  • aankleding
  • muziek
  • recycling
  • organisatie
  • publiek

Party Rapport

Sfeer
10
Muziek
8
Bar/horeca
8
Publiek
10
Aankleding
10
Bereikbaarheid
8
Aanbevolen voor jou:
Dance Valley slaat nieuwe weg in voor editie 2018

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws