Afrojack viert zijn verjaardag: No Place Like Home

RonaldVeth | 12 september 2017
party reports

Party: Ahoy Rotterdam
Locatie: ,
Line-up: Afrojack, Hardwel, Dimitri Vegas & Like Mike, Laidback Luke, Lil' Jon en anderen.
Datum: Zaterdag 9 september 2017

Verjaardagfeestjes zijn altijd leuk.  Vooral als het feest bij mij in de buurt is en door niemand minder dan Afrojack gegeven wordt. Zaterdag 9 September was Afrojack ofwel Nick van de Wall jarig. Hij heeft de magische leeftijd van 30 jaar bereikt en dat moest natuurlijk uitgebreid gevierd worden. Vrienden als Dimitri Vegas & Like Mike, Dyna, Broederliefde, Ravitez, Gregor Salto, Lil' Jon en een mystery guest DJ zouden voor een top feest zorgen.

Na een soepele binnenkomst en onze jassen te hebben opgeborgen vervolgen we onze weg naar de zaal waar lekkere muziek klinkt. De eerste indruk van de stage is vet. We zien veel ledschermen achter de booth en aan het plafond. De lekkere muziek wordt op dat moment verzorgd door Gregor Salto. Het is een beetje house- / tropical-achtig. Een lekkere opwarmer voor wat nog komen gaat. 

Niet veel later was het de tijd aan Ali B die niet alleen was gekomen. Samen met Ravitez en zijn maat Brace wordt de zaal voorzien van de nodige Nederlandse muziek zoals 'Rampeneren'. Na nog twee nummers te hebben gedaan, blijft protogé Ravitez over om solo voor het publiek te draaien totdat om 01:15 uur niemand minder dan Lil' Jon de stage betreedt. Een kwartier lang laat Lil' Jon zijn nummers ten gehore brengen. Beetje jammer als je het mij vraagt. Ik had gehoopt op een DJ-set van hem, want dat doet hij ook regelmatig. Dan weet je niet wat je meemaakt, want hij draait snoeihard.

Afrojack verschijnt ten tonele

Even voor half 2 is dan het zover. De zaal wordt donker en Afrojack wordt aangekondigd door Humberto Tan. Zoals we gewend zijn klinkt de welbekende intro van Afrojack en zodra hij opkomt, springt iedereen in de lucht en vliegt de confetti, pyro en co2 de lucht in. Het is gelijk aan. Vanaf de eerste minuut zit de sfeer erin. Je kan merken aan de productie dat Afrojack al op veel festivals gestaan heeft en weet hoe hij een feestje moet bouwen.

Tijdens het eerste solo gedeelte wordt nergens op bezuinigd. Er gaat veel confetti en streamers de lucht in. Co2 is er in overvloed en dan nog eens de pyro die veelvuldig aanwezig is. 

Een andere act die op het programma staat is Broederliefde. Dat is voor ons een moment om even de WC’s te bezoeken en een drankje te halen, want het is niet echt ons ding. Na onze terugkomst maken Dimitri Vegas & Like Mike hun opwachting om vele bekende hits te draaien. Er word fanatiek ge-he-ho’t en iedereen in het publiek springt van links naar rechts.

Mystery Guest

De klok slaat 3 uur en het is de hoogste tijd voor de grote mystery guest. Afrojack kondigt niemand minder dan Hardwell aan! Wauw het feest was al vet, maar het wordt nu nog nog vetter. De één na de andere klapper vliegt ons om de oren. Het feest is compleet!

Later in de set voegt Lil' Jon zich bij de heren achter de draaitafels. Na Hardwell is het de taak aan Laidback Luke om een andere sound te gehoren te brengen. Wat oudere platen en wat meer rustigere sound word er gezorgd dat we ons kunnen opmaken voor een half uurtje Afrojack solo. Tijdens het solo gedeelte vergezelt Fais Afrojack nog en word alles uit de kast getrokken. Na het solo gedeelte houden wij het voor gezien en gaan we naar huis toe.

Conclusie

Elke DJ kan een voorbeeld nemen aan Afrojack. Je verjaardag vieren doe je groots en met al je fans en vrienden. Van het begin tot eind is het een spektakel geweest met veel showeffecten. En als het aan ons ligt mag Afrojack zijn 31e verjaardag weer zo vieren.

8.8

Party report

Afrojack viert zijn verjaardag: No Place Like Home 9 september 2017 - Ahoy Rotterdam - Report door RonaldVeth
  • Pluspunten
  • Veel show effecten
  • Goede line-up
  • Minpunten
  • Rook van vuurwerk sloeg op je longen

Party Rapport

Sfeer
8
Muziek
9
Bar/horeca
9
Publiek
8
Aankleding
9
Bereikbaarheid
10

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws