MDRNTY Cruise

Michiel | 27 september 2017
party reports

Party: Magnifica cruise
Locatie: , Genua - Barcelona - Mallorca - Ibiza
Datum: Zaterdag 16 september 2017

We waren van zaterdag 16 september tot en met woensdag 20 september 2017 op een wel heel mooi feestje. We waren namelijk uitgenodigd door Modernity Events om aanwezig te zijn op de eerste Europese underground Electronic Music cruiseliner gehouden op de MSC Magnifica. 

MDRNTY 

Modernity Events oftewel MDRNTY staat bekend om zijn exclusieve feesten op bijzondere locaties. Niets is te gek voor deze organisatie. Zo zijn er bijvoorbeeld al feesten geweest hoog in de bergen, in een skilift, in een luchtballon en nu dus op een cruiseliner. We zouden met het cruiseschip maar liefst drie plaatsen aandoen. Onze eerste stop was Barcelona, daarna Mallorca en als afsluiter deden we Ibiza aan. Ze hadden voor dit feest behoorlijk uitgepakt. Er waren maar liefst 66 dj’s voor een 24 uurs programmering. Je leest het goed, er zou geen moment van rust zijn en eigenlijk hoefde we niet van het schip. Er waren maar liefst tien labels waaronder Cocoon, Rumors, Fuse en Vatos Locos. De labels waren verdeeld over de vier dagen en waren op vier stages te bewonderen welke op verschillende decks in het schip waren opgezet. 

Stage hoppen

De outdoor poolstage was zoals de naam al verklapt buiten bij het zwembad. Daar waren we overdag te vinden om een drankje en een dansje te doen. Diverse dj’s als Sven Vath, Sonja Moonear, Archie Hamilton, Enzo Siragusa, and many more stonden daar hun dj-skills te vertonen. Dit was iedere dag werkelijk genieten. De een was lekker aan het dansen of deed een duik in het zwembad terwijl anderen het bubbelbad niet meer verlieten en genoten van het zonnetje. De organisatie had de nodige opblaasbare attributen in het zwembad gelegd waardoor je ook weer even kind kon zijn. Rond 19:00 uur werd iedere dag de laatste plaat gedraaid en verplaatste het feest van buiten naar binnen. We gingen vanaf deze tijd stage hoppen tussen drie verschillende decks. 

Daily program 

Iedere dag werd er netjes een dagelijks programma neergelegd op je kamer waardoor je goed kon kijken wat er die dag te doen was. Je had naast de vele dj’s ook ander entertainment aan boord, zo kon je meedoen aan een voetbaltoernooi, een bioscoop bezoeken of je kon een show bekijken in het Royal theater. Wij besloten op een avond het laatste te doen. We gingen naar de show "bizarre cabaret" in het Royal theater. Wat was dit gaaf en een heuse afwisseling van al het technogeweld aan boord. We kregen een show voorgeschoteld die zowel spannend als hilarisch was. Zo liepen er mensen in de show over glas, vloog er iemand over het podium aan een touw, niette iemand met een niet pistool een ballon aan zijn arm en was er een ballonact waarbij iemand verdween in een ballon. Wat gaaf dat MDRNTY voor deze afwisseling had gezorgd. 

Crème de la crème

In de avond en nacht kreeg de term underground pas echt gestalte. Stonden we eerst te dansen bij het zwembad in het zonnetje gingen we in de avond en nacht het binnenschip onveilig maken. Er waren in de avond drie stages die je kon bezoeken. Zo hadden ze het binnenzwembad omgetoverd tot stage en rondom voorzien van verlichting wat een heel gaaf effect creëerde in het donker. Je was soms gewoon even ondersteboven dat dit allemaal was gemaakt en dat je stond op een schip midden op zee. Op de zevende en veertiende deck hadden ze ook nog een stage en wat ons betreft was deck veertien favoriet. Deze ruimte was niet al te groot waardoor je goed dicht bij de dj kon komen. Je kreeg hierdoor goede interactie met de dj en kon je zo mooi meekijken wat hij of zij allemaal deed. Je kon even naar buiten als je een luchtje wilde scheppen en doordat je op de veertiende zat keek je ook nog is uit over zee. Prachtig gewoon! We besloten iedere dag overal even te kijken, te luisteren en te dansen om zo alles mee te maken. Wat had de organisatie uitgepakt qua dj’s. De crème de la crème van de techno scène was aanwezig op dit cruiseschip. Heerlijk gewoon. 

Stormachtig einde 

Het was alweer dinsdag en dit betekende dat de laatste dag alweer was ingegaan en deze zullen velen herinneren als een stormachtig einde. We zaten rond 15.00 uur nog lekker op het bovendek te genieten van het zonnetje en de muziek op de Rumors stage (outdoor pool stage) maar al snel werd besloten door de onstuimige zee en harde wind dat het feest niet buiten door kon gaan in verband met de veiligheid en werd het feest, eerder dan gepland, naar de indoor poolstage verplaatst. In de gangen werd je door de kapitein via de intercom gewaarschuwd voor de storm en de gevolgen daarvan. Zo waarschuwde ze dat je de reling vast moest houden bij verplaatsingen in het schip of je cabin. Dit mocht de pret niet drukken voor velen. Er bleef een harde kern van ongeveer 200 mensen over en die gingen onvermoeibaar door met waar ze mee waren begonnen, feesten! Wij daarentegen waren iets slechter bestand tegen het onstuimige weer en besloten toch na een paar uur zeeziek ons bedje op te zoeken. Helaas kwam hiermee ons feest iets eerder dan gepland ten einde. Desondanks hebben we genoten van deze cruise en alle luxe qua eten, drinken, organisatie en vooral de grote Line-up aan Dj’s. Hopelijk zet MDRNTY volgend jaar weer een uniek feest op een unieke locatie neer en zijn wij weer van de partij! 

8.5

Party report

MDRNTY Cruise 16 september 2017 - Magnifica cruise - Genua - Barcelona - Mallorca - Ibiza Report door Michiel

Party Rapport

Sfeer
8
Muziek
10
Bar/horeca
8
Publiek
9
Aankleding
8
Bereikbaarheid
8

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws