Elrow Rotterdam - Psychedelica Trip

Eline de Korte | 2 oktober 2017
party reports

Party: Maassilo
Locatie: Maashaven Zuidzijde 1-2, Rotterdam
Line-up: Adin, Andhim, Andres Campo, Benny Rodrigues, Bram Fidder & Niels Feijen, Eddy M, Goodlife, Ici Sans Merci, Michel De Hey, Park & Sons, Sante, Sidney Charles, Tini Gessler
Datum: Zaterdag 30 september 2017

Elrow is een succesvol feestconcept dat in 2010 in Barcelona is opgericht. Je herkent het aan de kleurrijke, over de top versierde ruimtes in een bepaald thema. Denk hierbij aan zoveel mogelijk confettie, kleurrijke visuals en verschillende verklede performers die door het publiek heen lopen. Dit in combinatie met electronische muziek. Met meer dan 150 shows in 30 landen kan je wel zeggen dat dit concept aanslaat. Met permanente feesten in Ibiza, Madrid, Londen, Amsterdam en Antwerpen, festival hostings op verschillende continenten en tours langs steden als New York, Dubai en Sao Paolo is de organisatie tot een wereldspeler uitgegroeid. Eerder hadden de feesten al de thema’s ‘Nomads', 'Nuevo Mundo’ en het Braziliaanse jungle carnaval ‘Sambodromo Do Brasil’. Het kleurrijke ‘Bollywood' thema was eerder al georganiseerd in Maassilo. Maar dit weekend was hier weer een nieuw thema aan de beurt ‘Psychedelic Trip’.

Geen LSD meer nodig 
Voor Elrow heb je geen drugs nodig om een heftige trip mee te maken. De zaal is zo versierd dat het lijkt alsof je net LSD op hebt. Overal hangen grote, lichtgevende sterren, peace tekens, gekke vlaggen, bloemen en opblaasattributen. Door het publiek lopen verschillende verklede mensen zoals giraffen op stelten, professors en dokters. Ze dansen en beuren het publiek op. Dit geeft een zeker een extra dimensie aan het feest omdat het dingen zijn die out of the blue, heel random opeens voor je neus staan, iets wat je niet verwacht. Het verrast je. Dat is een van de krachten van Elrow.

Intiem en rauw
Maassilo is toch wel een kille grote ruimte. Dit zou je niet gelijk linken aan Elrow. Maar het valt me op dat er zoveel is versierd dat Maassilo opeens knus wordt. De drie grote, flink versierde zalen geven een intieme sfeer. Ook de gangenstelses waar dat rauwe, industriële gevoel nog terugkomt, maken dit echt een top locatie voor Elrow. Wat ik veel op internet heb gezien is dat tijdens het feest ook verklede mensen aan het plafond in touwen hangen en op de mainstage staan. Dat was er deze keer niet, en dat is wel een gemis. Wat ook opviel was dat het super warm was. Op sommige plekken stond wel een airco aan en kon je even afkoelen maar dit was toch te weinig. Het zou fijner zijn als je op meer plekken wat frisse lucht had kunnen happen. Dit feest gaf zoveel energie dat die zaal snel warm werd (haha).


Make my night
Wat ik zelf erg lekker vind is een beetje harde muziek en dit werd veel gedraaid. Met Benny Rodriques konden we lekker opwarmen. Hij draaide techno/deephouse met af en toe wat uiteenlopende accenten zoals het Afrikaanse nummer Mwaitoma. Maar ook Ici Sans Merci, Andres Campo en Sidney Charles draaiden het dak er vanaf. Ik heb ook erg genoten van de set van Michel de Hey met saxafoon klanken en die het klassiekertje ‘Make My Day’ er tussendoor gooide. Ik heb de avond afgesloten bij Tini Gessler die nog even flink gas gaf.

Altijd prijs
Later op de avond werd als afsluiter toch nog veel confetti de lucht in geschoten en werden wel 100 opblaasattributen het publiek ingegooid. Ook mochten we nog iets langer door, de echte diehards wilde nog niet weg en het bleef dan ook nog best druk. Die opblaasattributen werden trouwens fanatiek meegenomen naar huis. Op de terugweg zag ik sommige mensen met 5 of 6 (???!) opblaasbanden of levensgrote badeenden en badslippers. Niet echt handig voor op de terugweg maar wel een leuke herinnering aan een hele gekke avond.

Fijn voor oor en oog
Elrow had mij al overtuigd, maar het feest heeft zich weer meer dan bewezen. Wil je naast goede muziek ook echt visueel spektakel dan is dit een feestje dat je niet mag missen. De locatie, aankleding en de muziek maakt het feestje tot een van mijn favorieten. De volgende editie staat alvast in mijn agenda; Elrow goes ADE en ik kan niet wachten!

9

Party report

Elrow Rotterdam - Psychedelica Trip 30 september 2017 - Maassilo - Rotterdam Report door Eline de Korte

Party Rapport

Sfeer
10
Muziek
9
Bar/horeca
8
Publiek
9
Aankleding
10
Bereikbaarheid
8

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws