The Rest is Noise x ADE: Ben Frost + Jlin

Timos Krabben | 19 oktober 2017
party reports

Party: Muziekgebouw
Locatie: , Amsterdam
Line-up: Jlin+Ben Frost
Datum: Woensdag 18 oktober 2017

Het Amsterdam Dance Event is losgebarsten en dat zorgde meteen op de eerste dag al voor hoogtepunten. Een dubbelprogramma met  twee grootheden als het gaat om elektronische producties. In het muziekgebouw aan het ij presenteerde Ben Frost en Jlin beiden hun nieuwe AV-show. Het bewijs is weer geleverd beeld en muziek versterken en vullen elkaar aan.

Een wereldpremière als opwarmer

De avond begon met Jlin die voor het eerst haar nieuwe show presenteerde. Jlin is in korte tijd een grote naam geworden binnen de elektronische wereld. In 2015 werd haar debuutalbum Dark Energy door The Wire verkozen tot beste album. Ook haar tweede album Black Origami viel in de prijzen en werd door Pitchwork uitgeroepen tot beste album. Eigenzinnig en mysterieus zo zou je de muziek van Jlin kunnen omschrijven, futuristische beats en sonische explosies. Pure kunst die op deze avond ook nog eens wordt aangevuld door visueel kunstenaar MFO. Die ook met Ben Frost samenwerkte voor zijn show. MFO is de beeldend kunstenaar die ons van Jlin begeleidt naar de fysieke diepte van Ben Frost.

Weg van het normale

De muziek van Ben Frost is op sommige momenten bijna angstaanjagend te noemen. Duistere noise, diepe bassen en ijle synthesizerklanken vormen de basis van Frost zijn AV-show die gebaseerd is op zijn nieuwe album The Centre Cannot Hold. Ben Frost weet mensen te raken en boort dwars door je hart heen. Alsof je midden op een woeste oceaan ronddobbert en wordt meegenomen door de golven. Achteraf ontstaat pas het besef hoe mooi en bijzonder dit eigenlijk wel niet was. De mysterieuze beelden van MFO nemen je samen met de composities van Ben Frost mee weg van het normale. Alternatief, experimenteel, de ervaring leert waar de schoonheid in zit.

Uniek, futuristische en alternatief

Samengevat was the Rest is Noise een bijzondere avond. Zowel Jlin als Ben Frost laten met hun werk zien uniek te zijn. Beiden hebben als artiest een geheel eigen stijl weten te ontwikkelen. Een gedurfde eigen stijl, futuristisch en alternatief. De randen van dancemuziek zijn opgezocht tijdens de openingsavond van het Amsterdam Dance Event, het werd gewaardeerd.
 

8.2

Party report

The Rest is Noise x ADE: Ben Frost + Jlin 18 oktober 2017 - Muziekgebouw - Amsterdam Report door Timos Krabben

Party Rapport

Sfeer
7
Muziek
8
Bar/horeca
9
Publiek
7
Aankleding
8
Bereikbaarheid
10

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws