Reactivate 2017

Kim van den Heuvel | 4 december 2017
party reports

Party: Reactivate
Locatie: Sporthal Beekdal, Haaren
Line-up: Wildstylez, Tatanka, Frontliner, D-Block & S-Te-Fan, Crypsis, Tuneboy, Josh & Wesz, Pavo & Zany, 2Sidez live, Alphaverb live, Coone, Dozer
Datum: Zaterdag 2 december 2017

Op Rebirth Festival is de Reactivate area – met de ongekende early sound uit de periode tussen 2005 en 2011 – jaarlijks een doorslaand succes. De organisatie besloot dan ook met een indoor variant op de proppen te komen. Sporthal Beekdal in Haaren zou toneel zijn voor dit evenement van weleer. Wij reisden af naar het pittoreske Brabant om gevestigde namen als Wildstylez, DBSTF, Tatanka en Crypsis te aanschouwen.

De entrance

De binnenkomst verliep soepel: eerst werd er een 18+-bandje uitgedeeld (wat we zeker noodzakelijk vonden – kom maar op met die alcohol!), daarna werd het ticket gescand en vervolgens werden wij gefouilleerd. Na eventjes kloten in de kou bij de kluisjes, die onder een grote partytent stonden, hadden we ook onze jassen opgeborgen. Op naar de munten! Deze kostten 10 euro voor 3,5 stuk, wat tegenwoordig een normale prijs is. Alles was vlug gepiept, dus tijd om de sporthal te bestieren!

Reactivate Arena

De sporthal deed aan als een arena: aan de zijkant van de zaal hingen van die typische vlaggen. De DJ-booth zag er super vet uit: met één grote en tig kleine LED-schermen was de hele wand versierd en daarop werd visual na visual afgeschoten. Tijdens de verscheidene acts waren sexy danseressen met de heupjes aan het draaien op het podium. Je ogen kwamen weinig prikkels tekort. Hoe zat dat met de andere zintuigen?

Music maestro, please!

Het belangrijkste zintuig wat vandaag geprikkeld moest worden, waren toch wel de oren. Aan het geluid zou dit zeker niet liggen: het volume stond op standje oordoppen. Boxen stonden enkel voorin de zaal, zodat je zelf de keus had hoeveel decibelletjes je kon handelen. Maar brachten de DJ’s ons ook in hogere sferen met hun verstofte pareltjes? Jazeker, en hoe! Wat een heerlijkheid om bijna elke plaat te (her)kennen die de revu passeert. De sets die er voor ons uitsprongen waren die van Crypsis, DBSTF, Wildstylez en Tatanka.

Crypsis

Crypsis blies iedereen omver met zijn oude beukplaten. Ons hart ging sneller kloppen toen ‘Get Hit’ voorbij kwam. Wij stampten zo hard dat een riem niet genoeg was om de broek op zijn plek te houden. Heerlijk, die rauwere beats van toen hardstyle nog gewoon hardstyle was.

DBSTF

Of wat dacht je van de set van DBSTF? Het publiek ging lekker op hun hits ‘Music Made Addict’,
‘Sound of the Thunder’ en ‘Shiverz’. Stuk voor stuk eigen hits van hun album Music Made Addictz, dat wij destijds helemaal grijs hebben gedraaid. 

Wildy

Wildstylez trakteerde de menigte op lekkers als ‘A Complex Situation’, ‘Yellow Minute’ en ‘Live the Moment’. Het beste aan zo’n early feestje is dat het publiek alle lyrics maar ook alle melodielijnen meezingt, wat zeer bevorderlijk is voor de sfeer. Wij houden ervan!

Tatanka

Reactivate zou niet compleet zijn zonder Italiaanse beats en gelukkig was daar Tatanka om het publiek op te zwepen met dat Italiaanse geweld. Tracks als ‘Oxygen’ en ‘Do you want bass?’ werden uit de kast getrokken. Wat heerlijk om weer wat Wild Motherfuckers te horen. Genieten, deze set.

De innerlijke mensch

Er was genoeg te nuttigen in het kleine Haaren. De oude bekende perzikwijn voor 1 muntje stond weer op de drankenkaart en deze werd door ons dan ook gedronken, al was het ranja. Water vonden wij aan de dure kant, daar betaalde je ruim 5 euro voor. Voor de frisdrinker was er een keer ice tea, wat een welkome afwisseling is op een evenement als dit. Het eten kon wel behoorlijk Brabants worden genoemd en bestond voornamelijk uit vette hap. Broodjes hamburger, braadworst, mexicano en friet met frikandellen en kroketten waren de keuzes die men had. En bananen. Die overigens snel waren uitverkocht. Wij gingen ons boekje te buiten aan een broodje braadworst en deze was absoluut goed binnen te houden.

Conclusie

Reactivate kan de boeken in als een geslaagd evenement met geniale artiesten. De sfeer was goed, maar niet zoals we gewend zijn op feestjes als deze. Er waren een hoop nationaliteiten afgereisd naar Haaren voor Reactivate: wij hebben Fransen, Ieren en zelfs een Australische vlag gespot. Props voor de beveiliging die zeer toegankelijk was en met een glimlach hun werk uitvoerde, evenals het barpersoneel. Ook grote complimenten voor de mooie festivaltijd van 14.00 uur tot 1.00 uur, zodat de oude rotten op maandagochtend gewoon uit hun bedje kunnen komen om te gaan werken. Onze hersenen zijn weer gereactiveerd, organisatie bedankt!

8.3

Party report

Reactivate 2017 2 december 2017 - Reactivate - Haaren Report door Kim van den Heuvel
  • Pluspunten
  • Concept en line-up
  • Vriendelijk personeel
  • Alle leeftijden
  • Perzikwijn
  • Minpunten
  • Kraantjes bij de wc’s werkten niet goed
  • Water erg duur
  • Locatie niet bijzonder

Party Rapport

Sfeer
8
Muziek
10
Bar/horeca
8
Publiek
9
Aankleding
8
Bereikbaarheid
7

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws