Blijdorp Winterfestival 2017

Denise | 11 december 2017
party reports

Party: Van Nelle Fabriek
Locatie: , Rotterdam
Line-up: Agoria, Rod Malmok,Tim Sweeney, Nino&Frankie, Dauwd, Yør Kultura, BAD GYAL (live), DOOXS (live), FATA BOOM (live), DAVID VUNK, Dazion (live), Murlo (UK), Jarreau Vandal. FS Green. Snelle Jelle, HEAZ, Evelyn Rae, Odin Music B2B Paquito Moniz, MC JR en meer.
Datum: Zaterdag 2 december 2017

Na vijf succesvolle edities waarvan vier zomeredities en een wintereditie, heeft Blijdorp Festival een hoge reputatie opgebouwd in Rotterdam en omstreken. Ze staan bekend om hun bijzondere locaties en veelzijdige line-up waarbij de focus voornamelijk ligt op opkomende underground DJ’s en acts. Op 2 december werd de Van Nelle Fabriek omgetoverd tot een winters muziekparadijs waar alles draaide om kunst, cultuur, muziek en blijdschap. Partyscene nam een duik in de wonderwereld van Blijdorp Winterfestival!

UNESCO erfgoed

De Van Nelle Fabriek is niet zomaar een locatie. Deze vormalige koffie- en tabaksfabriek is namelijk een Rijksmonument en staat sinds 2014 op de werelderfgoed lijst van UNESCO. In 2015, stond de Van Nelle zelfs bovenaan de lijst van de 25 Mooiste Fabrieken ter wereld! De kans om te raven op een stukje UNESCO erfgoed was nog nooit zo dichtbij, want het feestje werd gehouden in mijn achtertuin. Drie bushaltes rollen met de pendelbus en we waren op de plaats van bestemming. Bij aankomst van het monumentale gebouw scheen de discoverlichting al door de grote ramen heen. De kans dat dit een flopfeest ging worden was nu al nihil.

Oprichters van Blijdorp Festival

Na een grove fouillering rolden we door naar de Silent Disco Karaoke Ballenbak. Als een kind zo blij namen we een snoekduik in ‘Bobby’s Brulbar’. Beter kon deze dag niet beginnen! Ten opzichte van vorig jaar was opvallend dat er nóg meer dennenbomen waren geplaatst in de wandelgangen. Ook de mainstage was een heel stuk groter, met in het midden een huge LED-scherm waar next level visuals op werden geprojecteerd. Props naar de maker van deze oogstrelende beelden! We kwamen voortreffelijk in de stemming met een housy setje van Nino & Frankie, tevens ook de oprichters van Blijdorp Festival.

Het festival had een capaciteit van 3500 bezoekers, 500 meer dan het jaar ervoor. Toch was er in iedere zaal genoeg dansruimte te vinden. Ook het publiek speelde hierbij een grote rol. Van excentrieke types en rasechte Rotterdammers tot de echte underground liefhebbers die voornamelijk bij de mainstage te vinden waren. De vibe was geweldig, en het feestje was nog maar net aan de gang.

Tim Sweeney

De roemruchte Tim Sweeney is de man achter het radioprogramma Beats in Space, dat inmiddels vijftien jaar op de New Yorkse FM-frequenties wordt uitgezonden. Tim streeft ieder optreden weer zijn doel na: mensen enthousiast maken met de muziek waar hij zoveel van houdt. De waanzinnige set van Sweeney zwaaide werkelijk alle kanten uit: van early house tot opzwepende techno en alles daartussen en ver daarbuiten. Van de banger ‘Rødhåd 'Target Line' (feat Vril)’ kregen wij het heerlijk warm!

Live stage

De live stage kon alleen via buiten betreden worden. Ondanks de koude temperaturen, moesten we de primeur van Bad Gyal natuurlijk wel even meepakken. Bad Gyal ging in Spanje al in no time viraal met haar elektronische dancehall reggae. Blijdorp haalde haar voor de eerste keer naar Nederland en dat was succesvol te noemen. Het publiek deinde vrolijk mee op de spraakmakende show van de zangeres. De geautotunede zangkunsten van Bad Gyal waren even leuk, maar helaas niet pakkend genoeg om de gehele act te blijven staan. De tijd was rijp om te verplaatsen naar de Yardbird stage.

Yardbird

Na het hosten van twee stampvolle iglo’s op zowel de winter- als zomereditie kreeg Yardbird weer een speciaal plekje op het winterfestival. Dit keer een gehele area waarbij veel aandacht was besteed aan de aankleding hiervan. Jarreau VanDal was inmiddels begonnen met draaien. Een eclectische DJ/Producer met een diverse stijl, die inmiddels de hele wereld over gaat. Zijn temperatuur opkrikkende set bestond uit gouwe, ouwe platen die we helemaal waren vergeten in combinatie met jazz, soul en hiphop invloeden. Alsmede door zijn aanstekelijke enthousiasme, bleven we maar al te graag even hangen.

Detroit is the answer

Het alterego van Benny Rodrigues genaamd ROD kennen we natuurlijk van zijn pure, abstracte, minimale techno. Tijdens Blijdorp Festival gooide hij het over een iets andere boeg met een waardige Detroit set. ROD’s diepgewortelde liefde voor dit subgenre was in de hele zaal voelbaar. Hij nam ons mee terug in de tijd waarin hypnotiserende, melodische maar toch stevige techno de boventoon voerden. De track ‘DJ Bone – The Vibe’ was een plaat die er fraai bovenuit sprong. Het kraakheldere geluid bij de mainstage liet zijn set dan ook fantastisch tot zijn recht komen. Wat ons betreft de beste set die we tot nu toe van ROD gehoord hebben.

Kunst, cultuur, muziek en blijdschap. Blijdorp Festival heeft haar kernwaarden wederom waargemaakt. Ik kan Blijdorp Winterfestival bekronen als een Rotterdams fenomeen met een meer dan geweldige vibe, een liefhebbend partypubliek en bewonderenswaardige acts. Volgend jaar zijn we er zeker weer bij!

9,3

Party report

Blijdorp Winterfestival 2017 2 december 2017 - Van Nelle Fabriek - Rotterdam Report door Denise
  • Pluspunten
  • Fantastische locatie
  • Bobby's Brulbar!
  • Heel goede vibe
  • Leuk publiek
  • Minpunten
  • Grove fouillering

Party Rapport

Sfeer
10
Muziek
9
Bar/horeca
9
Publiek
10
Aankleding
8
Bereikbaarheid
10

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws