538Jingleball ‘Show your wild side’

Benjamin v/d Drift | 19 december 2017
party reports

Party: 538Jingleball
Locatie: Ziggo Dome, Amsterdam
Line-up: Afrojack, Lucas & Steve, Dj Licious, Jax Jones, Julian Jordan, Firebeatz
Datum: Zaterdag 16 december 2017

Fotografie: SetB Photography

Al zes jaar wordt de Ziggodome in de week voor kerst omgetoverd tot de grootste club van Nederland. Dj Licious, Jax Jones, Lucas & Steve, Firebeatz, Julian Jordan en niemand minder dan Afrojack mochten plaats nemen achter de decks.

Onder mijn vrienden sta ik bekend als iemand die altijd lekker op tijd wilt zijn, maar dit keer waren we wel erg vroeg. De zaal was al wel open en er druppelden rustig al wat publiek binnen die een drankje gingen halen en een plekje gingen zoeken. Wat opviel was dat het decor dit keer niet alleen rond het podium was opgebouwd, maar zich boven onze hoofden uitstrekte.

De stage had geen echt kerstthema, zoals vorig jaar met twee grote kerstballen, maar het waren grote blokken die bestonden uit LED schermen die uiteraard waren bedoeld voor visuals. Achter de DJ waren ook 6 grote LED schermen en tussen die schermen hingen stuk of vijftig discoballen. Voor, achter, links en rechts waren platformen gemaakt waardoor je over het publiek heen kon kijken en die later ook gebruikt werden voor de danseressen.

Dj Licious en Jax Jones

De avond werd lekker opgewarmd met Dj Licious en Jax Jones. Beide dj’s zijn meer van deephouse en funky house. Hierdoor werd er een lekker clubsfeer gecreëerd. Tijdens zijn set draaide Dj Licious zijn nieuwe track ‘I cant stop’ die op Spinnin Records is uitgebracht. Uiteraard kwamen ook ‘I hear you calling’, ‘Come alone’ (summerfestival anthem) en zijn remix van Avicii ‘Lonely Together’ voorbij. DJ Licious heeft zijn eigen clubconcept SHOMI, waar regelmatig andere grote namen als Roger Sanchez, Franky Rizardo en Mike Mago staan. Jax Jones kennen we van zijn grote hit ‘You dont know me’, maar ook van ‘Instruction’ en zijn clubbanger ‘House work’. Heerlijke DJ’s om mee te beginnen.

538 dj's

Na deze lekkere sets ging de avond pas echt beginnen. De radio 538 DJ’s Daniel Lippens, Dennis Ruyer, Ivo van Breukelen en Menno de Boer namen om de beurt plaats achter de draaitafel om een of twee nummertjes lekker aan elkaar te mixen. Dit ging gepaard met een hoop confetti, Co2, pyro, vuurwerk en grote opblaasbalonnen in de kleuren van Radio538. De stage kwam toen echt tot leven. Danseressen verschenen op de platformen en in kooien boven het publiek.

Lucas & Steve

Lucas & Steve, de twee vrienden die dit jaar mainstage tomorrowland mochten openen na de daylight sessie, stonden vorig jaar ook al op het podium bij 538JingleBall. Dit jaar keerden ze terug en dat kan ook niet anders, want deze twee zijn niet meer weg te denken bij menig festival. Met hun nieuwe nummer met Firebeatz ‘Keep your head up’ hebben zij weer de top 40 bereikt. Tijdens hun set hoor je meteen welke nummers van henzelf zijn. Hun stijl vind ik erg lijken op die van Don Diablo. Soms hoor je dat terug in bepaalde nummers die zij draaien. Lucas & Steve zorgen ervoor dat je weer zin krijgt in het zonnetje op je kop met een lekker koud biertje erbij.

Afrojack

Tijdens ADE kondigde Afrojack bij Radio538 aan dat hij dit jaar weer van de party zou zijn. Hij mocht dit jaar de top tien sluiten van de DJ Mag top 100. Ik keek hier het meest naar uit, aangezien ik zijn Birthday Bash gemist had in Ahoy. Ik was blij dat ik Afrojack nog een keer mocht zien dit jaar. Afrojack draait tegenwoordig van alles van trap tot hiphop in zijn set en dit heerlijk door elkaar. Op de een of andere manier klopt het ook allemaal hoe en wanneer hij welke track draait. Hij draaide 1 uur en 45 minuten, maar ik zeg je: die waren zo voorbij. Jeetje wat kan die vent draaien.

Ravitz kwam ook nog even langs om zijn nieuwe track te laten horen en zijn remixen ‘Used to have it all’ en ‘stay’ werden gedraaid. Hij draaide ook zijn nieuwe nummer dat net uitgekomen is. We hadden ook een primeur; hij draaide de volledige versie van ‘New memories’ die hij samen met DubVision gemaakt heeft. Uiteraard zong iedereen uit volle borst mee op ‘Titanium’. Ik krijg stiekem nog steeds een klein beetje kippenvel als Afrojack die track draait. Ja, deze avond vloog voorbij!

Firebeatz en Julian Jordan

Helaas liep de zaal na Afrojack een beetje leeg. Dat was echt jammer, want Firebeatz draait dan misschien wel totaal anders dan Afrojack, maar deze twee gasten kunnen ook hard gaan. Het was alweer een lange tijd geleden dat ik hen heb horen draaien. Hun set begonnen zij geweldig met een van mijn favoriete nummers, namelijk ‘helicopter’ waar ik traditie getrouw nog steeds (heel slecht) mijn shirt uit doe en een helikoper na doe. Na Afrojack hielden zij het tempo er lekker in. Ook Julian Jordan deed dat goed. Hij mocht de laatste twee uur het laatste beetje energie uit de mensen halen.

Verdict!

De organisatoren en de dj’s hebben voor een topavond gezorgd. Ze hebben in mijn ogen een gedurfde en gevarieerde line-up neergezet met niet alleen hele grote namen en dan neem je best een groot risico. Dat zag je dan ook helaas aan de kaartverkoop. Met maar twee echt grote headliners is 57 euro dan ook vrij duur voor een kaartje. Jax Jones en Dj Licious mogen in hun scene dan grote namen zijn, ze trekken geen arena vol. Eigenlijk onterecht, want wij hebben ons erg vermaakt met Jax Jones, Dj Licious, Firebeatz en Julian Jordan. Wil je er volgend jaar bij zijn? 538Jingleball 2018 staat al gepland op zaterdag 15 december en Early Bird tickets zijn al verkrijgbaar.

Partypics

538JingleBall 2018 19-12-2017 Powered by
Bekijk meer party pictures
8,3

Party report

538Jingleball ‘Show your wild side’ 16 december 2017 - 538Jingleball - Amsterdam Report door Benjamin v/d Drift

Party Rapport

Sfeer
8
Muziek
8
Bar/horeca
8
Publiek
8
Aankleding
9
Bereikbaarheid
9

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws