Tiësto Club life vol. 5 CHINA.

Benjamin v/d Drift | 27 december 2017
party reports

Party: Tiësto Club life vol. 5 CHINA.
Locatie: Breepark, Breda
Line-up: Tiësto - Boris Smith - Funkerman - Suyano - W&W - Sephyx
Datum: Vrijdag 22 december 2017

Ben je nog aan het bijkomen van 538Jingleball van zaterdag, sta je vrijdag 22 december alweer in Breepark bij Tiësto presents Clublife vol. 5 China. 

De dag begon vroeg voor mij. Het was immers gewoon een vrijdag, dus een werkdag voor mij en velen met mij. 06:00 uur ging de wekker en hup op naar het werk om om 16:00 uur het weekend in te luiden. Thuis nog even snel wat eten besteld en 18:30 uur werd ik opgehaald door mijn maten om richting Breda te gaan. Aangekomen hebben wij ons gemeld en werden wij naar een ruimte begeleid. Hier zou namelijk een persconferentie plaatsvinden waar Tijs een aantal goede doelen een cheque ging overhandigen met een mooi geldbedrag. Hij wilde namelijk wat terugdoen voor de stad Breda. Dat deed hij met de opbrengst van deze avond.  Zelf is hij namelijk vorig jaar in het glazen huis van 3fm benoemd tot ereburger van de stad Breda. 

Acht goede doelen

Tijs doneerde in totaal € 100.000 verdeeld over acht goede doelen. Deze waren: Jelle’s army, De nieuwe meidoorn, Stichting speel en sportterein, Boyles speelhof, Thebe Lucia Princenhagen, Voetbalvereniging SAB, DJ  school Breda, Stichting SMO en Koninklijke Viso. Mooie initiatieven. Na een groepsfoto met alle goede doelen was er nog gelegenheid om een praatje en een foto te maken met Tijs. 

Nou ik kan jullie vertellen ik ben nooit zenuwachtig geweest voor een ontmoeting en ik heb al aardig wat DJ’s mogen ontmoeten. Maar Tiësto is toch wel een van mijn helden. Mijn eerste concert was In Search of Sunrise concert in de toen nog Heineken Music Hall. Ja, voor mij was dit erg speciaal. Na een selfie met Tiesto en een gesigneerde cd kon de avond beginnen, die toen al niet meer stuk kon. 

Breepark

Breepark is nog niet heel lang open als evenementenhal. Maar het al goed ingewijd door Radical redemption en volgens mij heeft de zaal de test goed doorstaan. Het is een zaal waar 13.000 mensen in kunnen. Het is een vrij groot complex, alleen ik mistte sfeer. Als je bijvoorbeeld bij de Ziggodome of Afaslife binnen komt, heb je sfeer en dat mistte ik hier een beetje. Misschien omdat het complex er nog niet lang staat en nog een beetje aangekleed moest worden. Het is zeker een toplocatie voor meer evenementen en ze mogen er best trots op zijn. Het geluid was ook top er was geen galm.  

Bij binnenkomst was Funkerman al lekker bezig. Funkerman die we allemaal kennen van ‘’Speed up’’ draait ook al aardig wat jaartjes mee en bracht het publiek een lekker deephouse setje waardoor je weer smacht naar zon, zee en strand. Muntjes en biertje gehaald, geproost op de avond en een plekje gezocht. Het was nog aardig rustig dus we hebben een mooi plekje vooraan gevonden recht voor de dj booth. Als je de foto’s heb bekeken van deze avond zag je dat achter de dj booth 15 grote LED-schermen curved opgesteld stonden en tussen die vlakken was allemaal nog verlichting opgehangen. 

Funkerman

Boven de dj booth hing een plafond schuingericht naar het publiek helemaal vol met movingheads, stropes  en LED strips. In de zaal hingen ook nog een trussen met allemaal verlichting. Op de voorrand van de stage allemaal pyro confetti en co2 kanonnen. De set van Funkerman was overigens bijna klaar toen we binnen kwamen. Dus helaas weinig meegemaakt van deze toch wel gerespecteerde DJ. Suyano is een energieke jongen die het tempo er lekker inbracht. Hij had zijn drumpad bij zich waar hij tijdens zijn set tracks van ‘Treasud soul’’, ‘’Drums of Tobago heerlijk mee ondersteunde. Het klonk echt tof. Het is gelukkig niet dat hij het bij ieder nummer doet en alleen bij nummers waar het bij kan.  Deze jongen is hard op weg met zijn carrière en heeft al veel bereikt. In mei was hij de host van Revealed residency in China, deed hij een back to back set met Hardwell, speelde hij drie keer voor 15.000 mensen in de Ziggodome en dit jaar bij Ultra Miami mocht hij zijn debuut maken. Dus weer een pareltje uit Breda die het ver schopt. Zijn set sloot hij af met zijn remix van ‘’insanity’’ van Rooverb, Alan Crown & Alicia Madison. Na zijn set kreeg hij groot applaus van het publiek en verliet de stage. 

De grote man uit Breda

Nu was het tijd voor de grote man uit Breda. Zijn intro werd gestart en beelden van China werden geprojecteerd op de grote LED schermen. Tijdens zijn intro hoorde je de lyrics van ‘’We own the night’’ en de beat van ‘’Harder’’ van Tiësto en KSHMR en daar stond Tiësto. Hij groette de zaal en stelde zich nog even voor, want misschien waren er mensen die hem nog niet kennen. Bij de drop ging er vuurwerk de lucht in en zijn twee uur durende set ging van start. Zijn set bestaat altijd uit classics en nieuwe en uiteraard stond zijn mixcompilatie Clublife  China centraal. Tiësto draait tegenwoordig ook van alles: hij voelt lekker aan wat het publiek wilt en volgens mij als hij in Nederland is, draait hij iets meer classic track. Niet alleen origineel maar ook in mash-up of remix manier. Zo voelt zijn set vertrouwd, maar ook zeker vernieuwend. Zo draaide hij een dikke Remix van ‘’Silence’’ die een tandje sneller ging met een dikkere bass eronder. Zijn set heeft mij wel aardig wat kippenvel momentjes bezorgd. Zeker bij de nummers ‘’Elements of life’’, ‘’In the dark’’, ‘’Sky full of stars’’ Hardwell remix, ‘’Just be’’ en ‘’Children’’. Dit blijven toch heerlijke nummers en iedereen in de zaal deelde dat met mij. 

Ik moet wel eerlijk zeggen: ik heb een tijdje zijn set niet goed gevonden en de manier waarop hij draaide. Bijvoorbeeld zijn set op The Flying Dutch, Tomorrowland 2016 en Koningsdag 2017. Maar dat maakt niet uit. Hij probeert wel altijd wat nieuws uit en draait veel tracks van nog onbekende en opkomende DJ’s. Maar misschien moest ik even wennen. Deze twee uur hebben mij weer wakker geschud waarom ik zo fan was/ ben van Tiësto. Hij blijft gewoon de baas. Zijn set sloot hij af met dikke trap en hardstyle nummertjes om vervolgens met ‘’Adagio for strings’’ echt af te sluiten wat mij kippenvel van mijn grote teen tot mijn kruin bracht. Hij bedankte het publiek en verliet de stage. Jammer dat deze set niet online te vinden is voor het nageslacht.

Willem & Ward

Na Tiësto was het de beurt aan Willem en Ward. W&W die aardig wat remixen op hun naam hebben staan, knallen de avond lekker door. Ik ben niet altijd fan van hun remixen, omdat ze eigenlijk allemaal op hetzelfde lijken qua opbouw en drop. Maar buiten hun remixen hebben zij wel toffe tracks en samenwerkingen. Kijk maar naar de samenwerking met Vini Vinci ‘’’Chakra’’; die Armin zelfs draaide als openingstrack van zijn Tomorrowland set. 

Tracks zoals ‘’Voltage’’ en ‘’dragon’’ die van hun alter ego NWYR zijn, gaan meer richting de progressive trance en passen lekker tussen de set van W&W. W&W hebben veel manieren om remixen aan te geven: zo heb je de NWYR remix, de W&W Festival Mix, de W&W mash up, de W&W bigroom edit, de W&W bootleg en de normale W&W remix. Ik moet er soms wel om lachen. 

Ik ben niet altijd te spreken over hun remixen. maar de ‘’propaganda’’ (de bootleg versie) is wel knetter hard en buiten hun normale comfort zone. Wel mooi om te zien dat ze eerst van trance naar house zijn gegaan en door hun alter ego NWYR toch een knipoog maken naar waar ze vandaan komen. Bij de ene DJ lukt het, bij de andere niet. Uiteraard werd hun track samen met Dimitri Vergas & Like Mike ‘’crowd control’’ gedraaid en iedereen deed lekker mee. Ook draaide zij de Ummet Ozcan remix van ‘’More than you know’’ waar ik altijd de neiging heb om de polonaise te gaan lopen met de zaal. Springen deden we op ‘’Put em up’’, de dikke mashup tussen ‘’Shape of you vs Rambo vs Encore’’ en ‘’You Are’’ van Armin van Buuren en Sunnery James&Ryan Marciano. Al met al een waardige afsluiter voor deze avond. Het was vier uur en tijd om lekker naar huis te gaan. 

Genieten geblazen

Breepark is een top locatie voor evenementen en ik hoop zeker dat zij in 2018 mooie feestjes mogen binnen halen en ze doen zeker niet onder voor de Ziggodome en AFAS Live. 

Het was een mooi feestje. Laatste van dit jaar voor mij. Ik heb een hoop mogen meepakken dit jaar en stuk voor stuk waren ze genieten geblazen. Partyscene bedankt voor de mogelijkheid om zoveel te mogen meemaken! Zeker deze keer waar ik een praatje en een foto kon maken met Tijs Verwest.  

8.7

Party report

Tiësto Club life vol. 5 CHINA. 22 december 2017 - Tiësto Club life vol. 5 CHINA. - Breda Report door Benjamin v/d Drift

Party Rapport

Sfeer
8
Muziek
9
Bar/horeca
8
Publiek
9
Aankleding
9
Bereikbaarheid
9

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws