Valhalla 2017

Ben Copeland | 29 december 2017
party reports

Party: Valhalla 2017
Locatie: RAI Amsterdam, Amsterdam
Line-up: Marc Holstege, Fritz Kalkbrenner, Reinier Zonneveld, Agoria, Kölsch, Mia More, Jonna Fraser, The Flexican, Mr. Belt & Wezol, The Him, Moksi, Yellow Claw, Girls Love DJs, Samuel Deep, Joey Daniel, Enzo Siragusa b2b Ferro, Hot Since 82, Paco Osuna, Haeken, Paula Temple, ROD, Juan Sanchez, Planetary Assault Systems, Speedy J, Luuk van Dijk, Prunk, Chris Stussy, ANOTR, Wouter S., Benny Rodrigues, Girlpower, Phalerieau & Alainde Lon, Walter Looks, FS Green, Alamaison, The Happy Feelings
Datum: Zaterdag 23 december 2017

Valhalla is uitgegroeid tot een vaste traditie vlak voor de kerstdagen. De RAI Amsterdam werd weer omgetoverd tot een heus circus inclusief topartiesten, fantastische aankleding en leuk publiek. Partyscene was er uiteraard bij!

Goede mix

Valhalla verzorgt zoals elk jaar voor een goede mix aan muziekstijlen. Van techno tot disco en van hitjes tot deephouse: in de gigantische RAI vind je het allemaal. Favoriet was toch echt wel ‘The Maze’-stage, waar flink gebeukt kon worden bij Speedy J en ROD. ROD was samen met Juan Sanchez te horen en dat zorgde voor een waar genot voor de oortjes. Bij de Vaudeville-stage hing een heel andere sfeer, maar dat kwam vooral door de vrolijkere deuntjes van FS Green en The Happy Feelings. Het is altijd wel even een stukje lopen van stage naar stage, maar de afwisseling zorgt sowieso voor een leuke avond.

Weinig veranderd

De aankleding van het festival verschilde niet veel van de afgelopen jaren. Het voelde nostalgisch aan om dezelfde wondere circuswereld in te stappen, maar ze hadden best iets meer uit mogen pakken. De prachtig verlichte zweefmolen blijft wel een feest om naar te kijken. De bezoekers krijgen daar bovendien nooit genoeg van, ook nu stonden er lange rijen om een paar rondjes te mogen draaien. 

Beter geregeld

Wat er wél is veranderd is de manier van betalen. Twee jaar geleden kon er alleen betaald worden met een speciaal Valhalla-polsbandje waar geld op moest worden gezet. Er stonden meterslange rijen voor de kassa’s en daar werd niemand vrolijk van. Gelukkig heeft de organisatie dit ook ingezien en daarom kon er dit jaar overal gewoon gepind worden, bij de bars! Geen rijen voor muntenkassa’s of vervelende polsbandjes, maar gewoon lekker contactloos betalen met je bankpas. Wel zo makkelijk.

Valhalla loopt leeg?

Het festival voelde wel rustiger aan dan andere jaren. Veel stages hadden maar weinig publiek en dat was vooral te zien bij hekkensluiter Kölsch. Hij breidde een eind aan het festival bij de prachtig versierde Samurai-stage, maar helaas trok hij niet veel bekijks. Een handjevol mensen stonden met hun handjes in de lucht toen hij Goldfisch ten gehore bracht, maar dit zag er vrij treurig uit. Valhalla is zijn magische imago wellicht een beetje verloren, maar desondanks past het festival in het rijtje van favoriete feestjes in de kerstvakantie.

7.8

Party report

Valhalla 2017 23 december 2017 - Valhalla 2017 - Amsterdam Report door Ben Copeland

Party Rapport

Sfeer
7
Muziek
8
Bar/horeca
9
Publiek
7
Aankleding
8
Bereikbaarheid
8

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws