Snowbass Festival 2018

Kyra | 30 januari 2018
party reports

Party: Snowbass Festival
Locatie: symonspiersweg, Zaandam
Line-up: -
Datum: Zaterdag 27 januari 2018

Jaja! Het was weer tijd voor mijn eerste festival van dit jaar. Zaterdag 27 januari werd het Balkenhaven terrein te Zaandam omgetoverd tot de winterse wereld van Snowbass festival. Hier werden freestyle, euforische hardstyle, early hardstyle en apres-ski muziek gecombineerd en verdeeld over 4 stages. Alle stages waren overdekt en verwarmd, en de Freestyle stage was de grootste.

Verwarmde stages

Wij kwamen binnen bij de 'Ouwe Klappers' stage waar Bountyhunter aan het draaien was. Deze stage was meer de doorgang naar de andere stages. Links af kwam je bij de 'DJ The Prophet & Friends' stage en rechts af moest je buitenom naar de Freestyle stage en de Après-ski bar.

Nadat we onze jassen in een kluisje hadden gepropt en onszelf hadden voorzien van een drankje, was het tijd voor een dansje. Bij de DJ The Prophet & Friends Stage stond op dit moment KELTEK achter de decks. De zaal was leuk versierd, er hingen overal lichtgevende ijspegels en midden in de zaal hing een grote rode gondelcabine. KELTEK draaide heerlijk euforische hardstyle tracks, waaronder 'Destiny' van Headhunterz. 

Als groot Freestyle fan was ik hier gekomen voor de Freestyle stage. Met artiesten als The Darkraver, Dr. Rude en The Viper stond dit garant voor een uitstekend feest. Deze stage was 'outdoor' in een verwarmde tent, zodat het winterse weer ons niet deerde. De heren van Dutch Movement waren de tent al goed aan het opwarmen en zij draaiden uiteraard ook hun hit 'Turn The Tide'. Na Dutch Movement was het de beurt aan Deepack die zo’n energieke en blije uitstraling heeft dat hij publiek altijd goed weet op te zwepen.

Helemaal Off Piste

Jammer dat het buiten zo ijskoud was, want daar was ook genoeg te beleven.  De organisatie had een opgeblazen skihelling neergezet waar je van af kon met een sleetje. Er stond een snowboard simulator en je kon je zelfs onderdompelen in een hottub. Ook qua eten en drinken hadden ze zich goed aangepast aan het winterse thema. Zo kon je braadworst eten, Jagermeister shotten en chocolademelk met slagroom drinken. Muntjes waren wel aan een iets prijzige kant, zo betaalde je 2,90 per muntje.

Na een kleine break was het tijd voor meer Freestyle. Dr. Phunk stond lekker te knallen, waarna The Darkraver het van hem overnam. Elke DJ draaide 1,5 uur, waardoor ze een goede mix van eigen nummers en nummers van andere konden laten horen.  Bij de Ouwe Klappers en DJ The Prophet & Friends Stage was de DJ-booth hoger dan het publiek zodat ik, als persoon van 1 meter 60, ze ook goed kon zien. Dit was bij de Freestyle stage helaas niet zo. Desondanks hing er wel een hele goede sfeer en af toe ging er een sneeuwkanon af en dwarrelde er een lading zeep over het publiek heen.

Conclusie

Ik kijk terug op een mooi eerste festival van het jaar. Voor een relatief klein festival had de organisatie goed uitgepakt. Ze hadden zich goed aan het thema gehouden en dat zag je in veel grote aspecten en kleine details terug. Hun doel was om twee feestculturen samen te smelten tot een indoor en outdoor winterfestijn en twaalf uur lang 'helemaal off piste' te gaan, en dat is zeker gelukt.

7.5

Party report

Snowbass Festival 2018 27 januari 2018 - Snowbass Festival - Zaandam Report door Kyra

Party Rapport

Sfeer
8
Muziek
8
Bar/horeca
8
Publiek
8
Aankleding
7
Bereikbaarheid
6

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws