The Chainsmoker- Memories Do Not Open Tour

Kimiko Bohle | 19 februari 2018
party reports

Party: Ziggo Dome
Locatie: -, Amsterdam
Line-up: The Chainsmokers, Sigma
Datum: Zaterdag 17 februari 2018

Sinds hun megahit ‘Closer’ zijn ze niet meer uit de hitlijsten weg te denken. Ze zijn inmiddels een Grammy Award rijker, en artiesten staan in de rij om met ze samen te werken. Afgelopen jaar stonden ze in een bomvolle AFAS Live, en ook dit jaar bezochten ze Amsterdam. Andrew Taggart en Alex Pall, beter bekend als ‘The Chainsmokers’, stonden afgelopen zaterdag in een uitverkochte Ziggo Dome. Benieuwd of de heren het is gelukt om het dak eraf te blazen? Lees dan gauw verder!

Ongeveer een half uur voor aanvang van het voorprogramma, verzorgd door de heren van Sigma, was het nog aardig leeg. Zowel in de parkeergarage van de Johan Cruijff ArenA als in de zaal van de Ziggo Dome, waren nog aardig wat lege plekken. Het evenement was wel uitverkocht, en enkele minuten voor de start van het muzikale programma wees dit zich ook uit. Nadat de eerste noten van de muziek van sigma door de speakers knalden was de zaal binnen no-time vol. Sigma is niet voor iedereen een bekende naam, maar het nummer ‘Nobody to Love’ wel. Met een mix van bekende dancetracks en eigen materiaal wisten de mannen de zaal aardig goed op te warmen. De interactie met het publiek verliep niet altijd even vlekkeloos, maar al met al leek men zeker tevreden met de act. Enigszins verbazend: Sigma is een Drum-n-Bass act, iets wat over het algemeen al gauw als ‘iets te hard’ wordt beoordeeld door gemiddelde concertgangers. Gelukkig voor de mannen kon de zaal hun bekendere nummers, waaronder hun samenwerking met Birdy, lekker meezingen. Onder luid applaus konden zij het podium verlaten, en wie weet hebben ze er wel een aantal fans bij, want ze wisten hun energie en enthousiasme prima over te brengen op de zaal.

Nadat Sigma het podium had verlaten, moest het publiek nog een klein kwartier wachten voordat de hitmakers het podium zouden betreden. De lichten doofden en uit de zaal volgde gegil. De avond werd geopend met ‘Sick Boy’. Wat gelijk opviel waren de vrolijke en af en toe wat gekke visuals.
De mannen domineren al tijden de hitlijsten met hun nieuwere popnummers, dus het zal voor veel mensen die ze slechts van die hits kennen enigszins een teleurstelling zijn geweest dat ze begonnen met hardere beats en vooral veel werk achter de draaitafels. Dezelfde mensen zullen opgelucht zijn geweest dat er in de loop van het concert telkens meer gezongen werd en de bekende hits werden opgevoerd.

Vlammend
Een van de dingen die mij positief is bijgebleven is dat de avond een goede mix was tussen een DJ-set en een live optreden van een band. Een positief element hierin was de nieuwe aanwinst voor de tour: drummer Matt McGuire. Samen met Alex ondersteunde hij de zingende Drew. Af en toe pakten de eerstgenoemden hun momentjes door te knallen met een instrumentale solo. Matt wist het publiek goed in te pakken door een korte drumsolo te spelen met stokken die in vuur en vlam stonden. Naast dit letterlijke vuur, was de hele performance eigenlijk wel ‘on fire’. De mannen leken oneindig vol energie te zitten. Er werd zoveel gezongen, gesprongen en gedanst dat het lijkt alsof de mannen een conditie van hier naar Pyeongchang hebben. Er werd lol gemaakt met elkaar en met het publiek, iets wat ze de hele avond vol hebben kunnen houden.
De avond werd afgesloten met de grootste hits en wat nieuwe muziek, waar het publiek goed op in ging. Ook binnen de DJ-sets werd veel gewisseld qua stijl, zo zijn de Vengaboys nog voorbijgekomen en werd er een hardstyle versie van wereldhit ‘Zombie’ (Cranberries) gedraaid. Wat de mannen ook deden, het publiek leek zich de hele avond goed te kunnen vermaken.

Vuurwerk
De show had echt van alles wat. Zo werd de uitverkochte Ziggo Dome werd ook verwend mooie laser effecten, confetti en ontzettend veel vuurwerk. Waar veel jongeren oud en nieuw hebben gevierd met vuurwerk en hun ouders, deed een groot aantal dit ook bij the Chainsmokers. Vooral op de eerste rang zaten veel oudere personen, met en zonder kinderen. Aangezien de meeste hiervan ook aardig goed los gingen op de muziek, blijkt dat een concert als dit geschikt kan zijn voor iedereen. De nummers van de Chainsmokers zijn om los te gaan, maar soms ook om de gevoelige snaar te raken. De mannen zijn hier voor de zoveelste keer in geslaagd in Nederland.
 

8,5

Party report

The Chainsmoker- Memories Do Not Open Tour 17 februari 2018 - Ziggo Dome - Amsterdam Report door Kimiko Bohle

Party Rapport

Sfeer
8
Muziek
9
Bar/horeca
8
Publiek
8
Aankleding
8
Bereikbaarheid
10

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws