Don't Let Daddy Know - Zaterdag

Kimiko Bohle | 7 maart 2018
party reports

Party: Ziggo Dome
Locatie: -, Amsterdam
Line-up: Mike Williams, Lucas & Steve, Sem Vox, Nicky Romero, Axwell^Ingrosso, Nervo, Timmy Trumpet, Wildstylez
Datum: Zaterdag 3 maart 2018

Fotografie: Setb Party Photography

#DLDK2018

Ook dit jaar werd de Ziggo Dome voor twee dagen afgehuurd voor DLDK. De zaterdag was gevuld met topacts als Nicky Romero, Axwell^Ingrosso en Nervo. Nederland werd daarnaast ook nog verder vertegenwoordigd door jongens als Mike Williams, Lucas & Steve, Sem Vox en Wildstylez. Uitendelijk maakt Timmy Trumpet dit hele mooie lijstje compleet.

Buiten was het ontzettend koud, de rij kon niet snel genoeg voorbij gaan. Ondertussen draaide Mike Williams de mensen die al binnen waren nog wat warmer. Het enige waar bezoekers tijdens zijn set ‘last’ van hadden was dat het geluid wel ietsjes harder had gemogen. Eén van de grootste talenten van ons land deed zijn naam eer aan, en werd opgevolgd door Lucas & Steve. Dat deze mannen zichzelf afgelopen jaar flink op de kaart hebben gezet was goed te merken. Het publiek kon hun hits ‘Up ‘till Dawn’ en ‘Summer on you’ met gemak mee zingen. Na hun was het de beurt aan Sem Vox, een man (in het ‘gewone’ leven Essam Jansen, een van de namen achter de ‘brand’ DLDK ) die een speciaal plekje heeft in het hart van elke DLDK fan.

Hierna volgden drie knallende uren, als eerste met Nicky Romero. Natuurlijk kennen we Nick in Nederland goed, maar ook onder de buitenlandse bezoekers was hij één van de populairste DJ’s op de line-up. Vooral zijn samenwerking met Avicii, ‘I Could Be The One’ is natuurlijk bij iedereen wel bekend.

Axwell ^ Ingrosso

Zweedse hitmachines Sam Axwell en Sebastian Ingrosso namen na Nicky plaats achter de draaitafels. Hitmachines zijn het natuurlijk niet voor niets; afgelopen maanden zijn ‘More Than You Know’ en ‘Dreamer’ dagelijks op de radio te horen. Naast de platen die zij als duo hebben uitgebracht, hebben ze nog altijd succes als ze ook even in de memoriebox graven. De bekendste nummers van de Swedish House Maffia zijn voor veel festivalbezoekers nog steeds anthems, dus het was zeker een mooi moment toen de muziek wat zachter ging en de vocalen van de bezoekers even het enige geluid was dat je kon horen.

Nervo

Na deze Zweedse mannen was het de beurt aan nog zo’n powerduo: de zusjes NERVO. Het was ergens fris en leuk dat er twee meiden op het podium stonden, maar dat is geen hoofdreden om deze leuke tweeling te boeken. De meiden draaien altijd vol energie, nemen leuke en grappige mixjes mee en dan moeten we hun danspasjes zeker niet vergeten. Toen deze set was afgelopen drong ineens een nare gedachte door: de laatste twee uren van DLDK18 waren aangebroken.

De eerste van de laatste mannen die plaatsnam achter de dj booth was Timmy Trumpet. Net als de NERVO meisjes kent hij zijn oorsprong in Australië en kwam hij in Amsterdam een feestje bouwen. Zijn sets worden altijd goed ontvangen omdat het een goede mix is tussen dikke housebeats en zijn trompet kunstjes.

De avond werd nog harder afgesloten met Wildstylez. DLDK staat niet per se bekend als hardstyle evenement, maar de hardstyle DJ’s worden altijd met open armen ontvangen. Samen werd voor de laatste keer nog een uurtje hard gestampt, daarna startte het wachten op de volgende DLDK editie in Amsterdam weer.

Tranen

DLDK was dit jaar misschien wel iets rustiger dan vorig jaar. Ondanks dat was de dansvloer heus wel vol en leek de eerste ring zelfs iets voller dan vorig jaar. De bezoekers die misten zouden last kunnen hebben gehad van een virusje, maar veel buitenlandse bezoekers hadden vooral last van afgelaste vluchten. Het was buiten koud, en het winterse weer in maart heeft voor veel mensen nog niet veel positiefs gebracht.

Ook waren er tijdens het feest tranen aanwezig. Tijdens de set van Axwell^Ingrosso werd voor in de zaal een gas gedetecteerd dat bij de bezoekers zorgde voor traanogen, pijnlijke kelen en braakneigingen. Van boven (en vanuit andere plekken van de zaal) leek het waarschijnlijk alsof de grootste moshpit ooit ging plaatsvinden, maar de gevormde lege dansvloer bleef leeg: veel bezoekers verlieten onrustig de zaal. Nadat de security het publiek heeft gepoogd gerust te stellen, stroomde de zaal weer wat voller. Gelukkig was de set van Axwell^Ingrosso nog lang niet afgelopen. De bekende lichtgevende bandjes deden hun werk, en samen met de grootste SHM hits en de bekende ‘Sun is Shining’ wisten de mannen bij iedereen in het publiek een glimlach op het gezicht te krijgen.

Amsterdam Shore

De volgende editie in Amsterdam is volgend jaar pas weer, maar in de afgelopen jaren is DLDK opgebouwd naar een wereldwijd bekend fenomeen. Of je nu als feestbaby voor je eerste feestje gaat, of als feestdaddy al 20 jaar meegaat: het is voor iedere bezoeker een lekker feestje. Dit hebben ze ook in India, Spanje, Chili en nog veel meer landen inmiddels ontdekt. Tijdens de Amsterdamse editie komen vooral ook veel bezoekers vanuit het Verenigd Koninkrijk. Deze feestgangers zijn altijd te herkennen aan hun nogal, ehm, koude outfits. Niet te vergeten de glitters en make-up: het zou nog geloofwaardig zijn als werd verteld dat nieuwe afleveringen van Geordie Shore werden opgenomen. Hoe dan ook: men is niet schuw om zich feestelijk te kleden voor DLDK.

Warme broodjes

Net als elk jaar is er dit jaar weer veel uur gestoken in het uiterlijk van het feest. Merchandise gaat als warme broodjes over de toonbank, maar ook als je geen geld wilt uitgeven is het niet zo lastig om aan een aandenken te komen: zoals altijd worden er lichtgevende bandjes en stickers uitgedeeld, en als je er op tijd bij was kon je nog een keukenschort bemachtigen ook. Wat betreft de stage zag het er dit jaar weer dik in orde uit, net als de attributen in de zaal. De pyro’s en confetti kanonnen waren uiteraard weer aanwezig. Wat mij dit jaar weer positief opviel waren de visuals. Nicky Romero nam het publiek mee onder water en langs ijsbergen, Axwell ^Ingrosso hadden het bekende videoclip meisje achter zich en de meiden van NERVO werden ondersteund door grappige bewerkingen van hun eigen hoofden.

Al met al is DLDK elk jaar weer opnieuw een compleet feestje, dat voor iedereen leuk kan zijn. Met leuke extra’s en de grootste DJ namen is het met z’n allen flink genieten.

8.7

Party report

Don't Let Daddy Know - Zaterdag 3 maart 2018 - Ziggo Dome - Amsterdam Report door Kimiko Bohle

Party Rapport

Sfeer
9
Muziek
10
Bar/horeca
8
Publiek
7
Aankleding
8
Bereikbaarheid
10

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws