Georgies Wintergarten

Timos Krabben | 25 november 2015
party reports

Party: Georgies Wintergarten
Locatie: Ruigoord, Amsterdam
Line-up: Nick Höppner, JP Enfant, Charlie Stripe, Marcel Freigeist, Alex Niggeman, Jeremy Underground, Homework
Datum: Zaterdag 21 november 2015

Ruigoord is een bijzondere plek, dat zal iedereen bevestigen die er wel eens is geweest. Ruigoord kenmerkt zich al jaren als de absolute vrij- en broedplaats voor creativiteit in de buurt van Amsterdam. Alles wat zich op Ruigoord afspeelt is uniek. Van kunstmarkten tot theater, feesten en festivals. Afgelopen weekend was het weer festivaltijd, tijd voor Georgies Wintergarten. Geen zomers dansje in de zon. Wel een leuk feestje wat zich door het natte herfstweer niet liet tegenhouden.

Door weer en wind

Want nat, ja dat was het zaterdag. Maar daar waren ze bij Georgies Wintergarten op voorbereid. Rond deze tijd van het jaar feesten we het liefste binnen. Daarom bevonden stages zich in grote en kleine tenten verspreid over het festivalterrein. Iconisch voor Ruigoord blijft natuurlijk altijd de kerk en ook gisteren was het daar weer raak. Geen zondagsgebed, maar op zaterdagmiddag uit je dak. De mannen van Homework speelden er een thuiswedstrijd, het Amsterdamse house-duo sloot de kerk af zoals het hoort. Het publiek in complete extase.

Nick Höppner

Een van de absolute hoogtepunten van de dag was de set die Nick Höppner het publiek tegen het eind van de avond voorgeschotelde. De man uit Berlijn, Ostgut-Ton labelbaas en Berghain resident, liet op Georgies Wintergarten horen waarom hij wordt gezien als een van de kroonjuwelen binnen de elektronische muziekwereld vandaag de dag. Uplifting house in combinatie met diepe melodische techno was ook deze zaterdag weer het recept waar Nick Höppner de voetjes mee van de vloer kreeg. Enkel en alleen vloeiende loepzuivere overgangen kwamen uit de speakers.

Randprogrammering

Maar Georgies Wintergarten is meer dan alleen muziek, het festival onderscheidt zich mede door zijn randprogrammering. Zo was er een theatertent waar niet de muziek centraal stond. Ook mochten creatieve bezoekers zelf met hun idee op het festival aan de haal. Daar was door de organisatie de ruimte voor geboden. Om een voorbeeld te noemen, Op Georgies Wintergarten werden wensen voor de wereld verspreid. Bezoekers konden op het festival hun wens voor de wereld opschrijven. Vervolgens werden deze met heliumballonnen de wijde wereld in gestuurd. Het waren dit soort kleine leuke initiatieven die Georgies Wintergarten extra glans gaven.

Tot slot

Georgies Wintergarten heeft dit weekend laten zien ook buiten het festivalseizoen om succesvol te kunnen zijn. Van het weer hoef je geen last te hebben. Daar kunnen we ons als bezoeker op kleden en als organisator het terrein op aankleden. Maar het allerbelangrijkste is natuurlijk dat de formule klopt en die klopte dit weekend. Het was Ruigoord zoals Ruigoord hoor te zijn. Een vrijplaats waar iedereen danst door creativiteit.

7.7

Party report

Georgies Wintergarten 21 november 2015 - Georgies Wintergarten - Amsterdam Report door Timos Krabben
  • Pluspunten
  • Locatie
  • Randprogrammering
  • Nick Höppner
  • Minpunten
  • Het weer

Party Rapport

Sfeer
8
Muziek
8
Bar/horeca
8
Publiek
7
Aankleding
8
Bereikbaarheid
7

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws