Rotterdamse Rave 'Closing 2015'

Dena Nysten | 30 november 2015
party reports

Party: Maassilo
Locatie: Maashaven Zuidzijde 1-2, Rotterdam
Datum: Vrijdag 27 november 2015

Raven is leven. Een uitspraak die veel techno liefhebbers op het lijf geschreven zal zijn. Rotterdam en omstreken brengt deze term graag tot leven met hun concept ‘Rotterdamse Rave’. Het feest staat bekend om de jaarlijkse indoor edities in de perfecte bunker van Rotterdam: de Maassilo. Hard zuiver geluid, een industrieel underground gevoel en vuurwerk komen hier aan te pas. Een line-up verdeeld over drie zalen met (internationale) namen als: ROD, Ben Sims, AnD, The Advent vs Industrialyzer, Friend Within en De Sluwe Vos zijn aan de orde van de dag.

Rotterdamse Rave is na drie jaar inmiddels een gevestigde naam binnen de scene en het is dan ook geen wonder dat de feesten keer op keer vroegtijdig zijn uitverkocht. Wie de ‘Closing’ van 2015 dan ook niet wilde missen, moest er vroeg bij zijn, want een paar duizend mensen zijn in de week voorafgaand aan het event op zoek naar een kaartje op Ticketswap. Feesten voordat de feestdagen losbarsten, waarom ook niet?

Laat ik beginnen met zeggen dat ik niet teleurgesteld ben en dát terwijl de verwachtingen hoog waren. Probs!

ROD bracht vuurwerk in Area 1. En dan heb ik het niet alleen over de special effects die tevoren werden getoverd tijdens zijn heerlijke, goed uitgebalanceerde set.

 

 

The Advent vs Industrialyzer laten Area 3 van de Maassilo graag trillen – logischerwijs heb ik het niet over het schudden van billen, maar het compleet afbreken van de betonnen muren door het nodige beukwerk. Vergeet ook Bjarki, van het legendarische “I Wanna Go Bang” – waarmee hij zichzelf direct bestempelde tot een van de techno-track-helden van 2015, niet. 

Voorkeur voor meer melodische grooves? Dan zat je bij Friend Within in Area 2 ook goed.

Zo kan ik nog wel even doorgaan, maar een wijs man zei ooit “muziek moet je voelen”. Dus ik zal stoppen met het lekker maken van woorden over de setjes van deze avond en het even samenvatten in een opvolgende logische conclusie: de muziek was het absolute hoogtepunt van Rotterdamse Rave ‘Closing 2015’. Dat gezegd hebbende, wil ik niet te kort doen aan dat de rest overigens ook prima geregeld was: de barren gingen snel, de locatie beschikt over eetmogelijkheden (van smoothies tot broodjes kip) en de special effects en goed afgestemde visuals waren aanwezig zonder overkill.

Of mijn mening gedeeld wordt? Dat denk ik wel! ‘Like als je spierpijn hebt’ – ‘wat een geweldige set’ – ‘Godverdomme Rotterdam, wat gingen jullie een partij lekker!’ zijn reacties die de sociale media op de eventpagina van het feest overheersen tijdens de dagen na de, ook in onze ogen, brute sluiting. Volgend jaar weer een keer? Ja-zeker!
 

8.5

Party report

Rotterdamse Rave 'Closing 2015' 27 november 2015 - Maassilo - Rotterdam Report door Dena Nysten
  • Pluspunten
  • Muzikaal hoogstandje
  • Special effects en visuals zonder overkill
  • Snelheid barren
  • Opbouw timetable
  • Geluid
  • Minpunten
  • Behoorlijk druk

Party Rapport

Sfeer
8
Muziek
10
Bar/horeca
9
Publiek
8
Aankleding
8
Bereikbaarheid
8

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws