Triple J's Hot 100 is uit

Foppe | 27 januari 2016
de 10 van

Elk jaar komt de Australische radiozender Triple J met een Top 100 beste tracks, gekozen door het publiek. Liefhebbers van dance weten dat een lijst gebaseerd op publiekskeuze weleens tumultueus en vreemd kan uitpakken, maar Triple J houdt een goede reputatie hoog. Dit jaar pakte de indie-groep The Rubens de eerste plaats met 'Hoops', maar dance was verder goed vertegenwoordigd in de lijst.

Hot 100

Major Lazer’s 'Lean On' kwam het hoogste binnen, op nummer drie na Kendrick Lamar’s 'King Kunta'. Hermitude's 'The Buzz' pakte plek 8, Disclosure’s 'Magnets' ft. Lorde piekte 10. Acts van Australische bodem domineerde de lijst, 54 in totaal, inclusief dance-koning Flume, die zijn vierde opeenvolgende track maakte met 'Some Minds' ft. Andrew Wyatt (op 24). Zowel Major Lazor en Discolure kwamen meer dan een keer voor op de lijst. Disclosure met 'Omen' (62), en 'Powerful' op plek 74. Major Lazer pakte nog plek 98 met 'Be Together'. 

Andere lijsten zoals de dj Top 100 houden er, volgens sommigen, een twijfelachtige reputatie op na, door beschuldigingen van marketingtrucjes en manipulatie met stemmen. De Ozzies vinden hun eigen Triple J lijst in ieder geval geloofwaardiger. Een aantal aparte namen van Australische bodem staan er ook op, zoals What So Not en Alison Wonderland. Indie, hip-hop en dance zijn ook goed vertegenwoordigd. Taylor Swift en Justin Bieber zijn zelfs uit de lijst verbannen, zo staat Bieber's hit 'Where Are Ü Now' die hij met Major Lazer maakte niet in de lijst.  

De hele top 100 check je hier.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws