Top 10 films over dance

Mark Hofman | 28 februari 2016
de 10 van

De dancescene is groot, de feesten zijn geweldig en de muziek is heerlijk: genoeg redenen om er een film van te maken wat ons betreft. Gelukkig zijn wij niet de enigen die er zo over denken en zijn er in de loop der jaren genoeg documentaires, films en aftermovies gemaakt. Daarom zetten wij de tien beste voor je op een rijtje.

10. Rolling (2007)

Rolling gaat over een aantal uiteenlopende types die samenkomen tijdens een underground feest in Los Angeles waar XTC een graag geziene gast is. De film lijkt door verschillende camerahoeken, filmstijlen en beelden heel erg op een documentaire, en dat maakt hem zo tof!

9. A Midsummer's Night Rave (2002)

A Midsummer's Night Rave is een parodie op A Midsummer Night's Dream van Shakespeare  en speelt zich af op een toffe rave in het bos. Een leuke film met een soundtrack van Ferry Corsten, Tommie Sunshine en Dave Audé.

8. It's All Gone Pete Tong

It's All Gone Pete Tong is een comedy/drama waarin het verhaal van Frankie Wilde wordt verteld. Hij verdwijnt spontaan van een residency in een populaire club op Ibiza. De dj begint doof te worden en moet zijn gehoor terug zien te vinden in aanloop van het nieuwe feestseizoen. Een hilarische film die het kijken zeker waard is.

7. Take One: A Documentary about the Swedish House Mafia (2010)

In Take One volg je de persoonlijke belevenissen van Steve Angello, Sebastian Ingrosso en Axwell. Samen met het trio zit je in de studio, ga je mee op tour en kom je erachter hoe de groep is ontstaan. Een mooie documentaire voor de fans, en eigenlijk ook wel voor de mensen die geen fan zijn!

6. Electric Daisy Carnival Experience (2011)

Electric Daisy Carnival is een groot begrip in de Amerikaanse dance-scene. Met de documentaire EDC Experience uit 2011 wordt dat maar eens goed bevestigd. Artiesten, organisatoren en bezoekers spreken over het geweldige festival en wat het zo bijzonder maakt. Een echte aanrader om te kijken!

5. Pump Up The Volume (1990)

Pump Up The Volume is een serie over een groep mensen die house van underground naar de mainstage wisten te tillen. De serie is wel gedateerd (de jaren '90), waardoor het succes van de huidige scene niet wordt meegenomen, maar het laat wel zien hoe de scene destijds wist te groeien.

4. Limelight (2011)

Limelight is een documentaire die gaat over de opkomst en aftakeling van New York's grootste nachtclub. De docu richt zich voornamelijk op Peter Gatien, de eigenaar van Limelight, en het leven in een nachtclub in de jaren '80. Een erg toffe film die je de positieve en de negatieve kanten van het clubleven laat zien!

3. Moog (2004)

Deze documentaire verteld het verhaal van Bob Moog, die de industrie heeft voorzien van één van de bekendste elektronische instrumenten. Een goede documentaire om te zien hoe de instrumenten zijn geworden zoals we ze vandaag de dag kennen.

2. High Tech Soul: The Creation of Techno Music

Met High Tech Soul ontdek je de roots van techno en de manier waarop deze muziekstijl tot stand is gekomen in Detroit. De documentaire geeft je een kijkje in de keuken bij de ontwikkeling van de sound, de feestjes en de artiesten. Erg interessant voor techno-fans.

1. This was Tomorrow

De tomorrowland aftermovie is elk jaar weer indrukwekkend genoeg, zo indrukwekkend dat de aftermovie dit jaar tot film is benoemd. Naast dat je deze film op sites als Netflix kunt streamen, is hij ook uit op DVD en kun je hem winnen bij Freetix. Check hem!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws