Tomorrowland 2013: aftermovie

Rick Francissen | 12 september 2013
video


Tegenwoordig is het een standaard dat er na verloop van tijd een aftermovie online komt van een festival of groot feest. Tomorrowland doet dit al jaren en heeft hiermee al een vaste achterban van kijkers weten te werven die uitkijken naar de aftermovie. Zo wist de aftermovie van 2011 tot 65 miljoen kijkers te trekken en die van 2012 zelfs 91 miljoen. Niet gek dus dat er nogal wat mensen uitkeken naar de aftermovie van Tomorrowland 2013. De kijker wordt deze keer 33 minuten lang getrakteerd op een reis door de wereld van Tomorrowland.

De sprookjesachtige sfeer zit er meteen lekker in. De tafel vol perkament en de cinematische stem van de verteller slepen je weg uit de realiteit en  je zit direct in de sfeer die Tomorrowland zo tekent.

De reis naar Tomorrowland wordt begeleid door een prachtige akoestische versie van het Tomorrowworld anthem 'Ocarina'. Het nummer, gemaakt door Tomorrowland residents Dimitri Vegas & Like Mike, wacht al lang op een release maar is onlangs pas aangekondigd. De dj's spelen, samen met mede-resident Yves V, een behoorlijke rol in de aftermovie. Maar liefst 16 van de 23 tracks die je hoort zijn door de resident dj's gemaakt. Daarvan is een deel nog unreleased materiaal. De overige minuten zijn opgevuld met festivalhits zoals 'Animals' van Martin Garrix en 'Reload' van Sebastian Ingrosso en Tommy Trash.

Verder zie je in de video beelden van de prachtige omgeving en zorgvuldige aankleding van Tomorrowland. Dit is de eerste keer dat Tomorrowland dit aspect van het festival zo enorm benadrukt. Uiteraard zijn er ook genoeg beelden van het gigantische feest, prachtige stages en adembenemend vuurwerk. Dit stuk van de aftermovie doet sterk denken aan andere aftermovies zoals die van Ultra, die vorige week het internet flink bezig hield.

Voor de mensen die Tomorrowland niet hebben kunnen meemaken, vindt in het weekend van 27 september TomorrowWorld plaats in Chattahoochee Hills, in de VS. Dit belooft een bijzondere editie te worden, want naast het feit dat het de eerste internationale editie van het festival wordt, opent Tomorrowland met deze editie ook voor de tiende maal haar poorten.

Tracklist

1. Dimitri Vegas & Like Mike & Wolfpack – Ocarina (Acoustic Version) [SMASH THE HOUSE]
2. Avicii feat. Aloe Blacc – Wake Me Up [PRMD]
3. Dimitri Vegas & Like Mike – Yemaya
4. Dimitri Vegas & Like Mike vs. DenizKoyu – Roads
5. Fedde Le Grand vs. Dimitri Vegas & Like Mike – ID
6. Dimitri Vegas & Like Mike vs. Tiësto – Whisper
7. Dimitri Vegas & Like Mike – Chattahoochee (Tomorrowland 2013 Anthem) [SMASH THE HOUSE]
8. Dimitri Vegas & Like Mike vs. DVBBS & Borgeous – Stampede [DOORN]
9. Alesso vs. One Republic – If I Lose Myself (Alesso Remix) [MOSLEY]
10. Dimitri Vegas & Like Mike vs. Steve Aoki – We Are Legend [DIM MAK]
11. Dimitri Vegas & Like Mike feat. Boostedkids – G.I.P.S.Y.
12. Dimitri Vegas & Like Mike & Felguk & Tujamo – Nova [SMASH THE HOUSE] w/ Riva Starr & Fatboy Slim – Eat Sleep Rave Repeat (Acappella) [SKINT]
13. Axwell feat. Magnus Carlson – Center Of The Universe [AXTONE]
14. Martin Garrix – Animals [SPINNIN']
15. Armin van Buuren feat. Trevor Guthrie – This Is What It Feels Like [ARMIND]
16. Dimitri Vegas & Like Mike & Steve Angello – Sentido [SIZE]
17. Bruno Mars – Locked Out Of Heaven (Sultan & Ned Shepard Remix) [ATLANTIC] w/ Sebastian Ingrosso & Tommy Trash – Reload [REFUNE]
18. Steve Aoki & Autoerotique & Dimitri Vegas & Like Mike – Feedback [DIM MAK]
19. Yves V – Umami [DOORN]
20. Yves V – Manga
21. Dimitri Vegas & Like Mike & Ummet Ozcan – Jaguar
22. Dimitri Vegas & Like Mike vs. Diplo & Ghost – Destruction
23. Yves V feat. Paul Aiden – Sonica (Running On A Highway) [OXYGEN]

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws