Documentaire: 10 Years of Dance Music

Rick Francissen | 16 december 2013
video


Dance bestaat natuurlijk al wel wat langer dan tien jaar, maar vanuit het perspectief van Toolroom Records is dit een ander verhaal. Het label bestaat dit jaar namelijk tien jaar en besloot daarom een documentaire te maken over de ontwikkelingen binnen de dance vanaf de start van het label.

Samen met dj en labelbaas Mark Knight en andere dj's zoals Fatboy Slim, Hardwell, Steve Angello, Seth Troxler en Armin van Buuren krijg je een beeld van wat er de afgelopen tien jaar zoal is gebeurd op dancegebied. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de overgang van draaien met vinyl naar elektronische muziekbronnen, de opkomst van de term 'edm' en het meer toegankelijk worden van produceren van muziek.

Interessant aan deze documentaire is de positie van Toolroom zelf, een label dat toch, ondanks enkele mainstream-successen, met één been in de underground staat. Dit geeft een leuke invalshoek aangezien de commerciële house de afgelopen jaren exponentieel is gegroeid. De plus- en minpunten van elke ontwikkeling worden beargumenteert door de dj's die meewerkten aan de documentaire.

Voor iedereen die graag meer wilt weten over de geschiedenis en ontwikkeling van dance is dit een must-see. Toolroom zorgt voor een prettig wegkijkende docu met feitelijke achtergrondverhalen, meningen van toonaangevende dj's en visueel ondersteunende beelden.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws