Bekijk hier oldskool footage van ID&T

Lucas Boon | 8 april 2015
video


Vanmorgen werd bekend gemaakt dat Duncan Stutterheim stopt met 'zijn' ID&T, en de sociale media in dance-land ontplofte. Of we kunnen spreken van een zwarte dag in de dance-geschiedenis gaat misschien wat ver, maar het moge duidelijk zijn dat Duncan Stutterheim zijn stempel heeft gedrukt op onze scene. Een dance-pioneer zo je wilt, die in 1992 (!) met zijn twee vrienden uit Amsterdam-Noord het bedrijfje ID&T oprichtte. En dat is een korte terugblik waard!

Dat allereerste feest luisterde naar de naam The Final Exam en zag er zo uit:

Niet lang daarna zag de eerste Thunderdome het daglicht. En dat zag er zo uit:

Thunderdome is onlosmakelijk verbonden aan ID&T (en andersom) en heeft bestaan tot 2012, inderdaad twintig jaar lang. Dat feit op zich is al een compliment waard, oude tijden herleven doe je met onderstaand filmpje:

Het was niet altijd feest. In 2000 verloor Duncan zijn broer Miles toen hij omkwam bij een auto-ongeluk. Op Trance Energy in Heerenveen datzelfde jaar gaf Duncan een emotionele speech als eerbetoon aan zijn overleden broer.

Zeg je ID&T, dan zeg je natuurlijk ook Sensation, dat inmiddels 15 jaar bestaat. Hier zei Duncan recent nog het volgende over:

Duncan is niet op zijn mondje gevallen en heeft tegelijkertijd het hart op de juiste plek voor de house-scene. Dat levert dit soort kritieken op:

Dat hij naast een fantastische organisator ook een intrigerend mens is bewijst hij tijdens de vele interviews op bijvoorbeeld ADE, wat overigens ook goed naar voren komt in de intrigerende documentaire God Is My DJ. Aanrader!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws