Hoeveel calorieën verbrand jij op een festival?

Thomas Keulemans | 11 mei 2016
video

Hoeveel calorieën verbrand jij tijdens een festivaldag?

Nu het festivalseizoen al een maandje geleden van start is gegaan en het zonnetje vaker is gaan schijnen, stroomt ook jouw agenda momenteel waarschijnlijk vol met de leukste feesten. Lekker losgaan in de buitenlucht op de zomerse beats van je favoriete dj's. Heb je er wel eens bij stil gestaan dat dit ook nog eens een hele gezonde workout is?

De cijfers

Het Amerikaanse online news platform onderzocht in samenwerking met het EDC (Electric Daisy Carnival) wat voor een workout je dan precies krijgt op een festivaldag. En wat blijkt? Zowel tijdens het lopen – van area naar area – én tijdens het maken van je allerbeste dance moves verbrand je soms wel 9000 calorieën per dag!

Marathon

Voor het onderzoek werden ook festivalgangers op pad gestuurd met een stappenteller en van die resultaten sta je ongetwijfeld al helemaal versteld: Sommige party people leggen een complete marathon af! Meer dan 42 kilometer dus… Waarvan zo'n 9 kilometer alleen al komt door het slenteren over het festivalterrein. Het is dus niet zo vreemd dat ook jij na een festival je benen voelt en dat je lichaam soms spierpijn vertoont op plekken waarvan jij niet eens wist dat je daar zoveel spieren had!

Toch een leuk weetje vonden wij, voordat je weer klakkeloos de bevelen van de dj opvolgt, zoals bij Hardwell hier op Tomorrowland in 2013 ('Everybody F*ckin' Jump!). Ach ja, zo compenseer je in elk geval je vele biertjes en andere drankjes...

Check, bij 2 minuut 58, hoe Hardwell de menigte tot springen aanzet!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws