Carl Cox blikt terug op zijn Ibiza-residency in nieuwe docu-serie

Peter Güldenpfennig | 25 juli 2016
video

Als je het over Ibiza-iconen hebt, heb je het eigenlijk over Carl Cox. Weinig dj's hebben zo hun stempel gedrukt op de residency-cultuur aldaar dan hij. 15 jaar lang was hij een mainstay in Space Ibiza, een residency die dit jaar zal eindigen. Reden voor BURN, een organisatie die via competities nieuw dj-talent een kans geeft door te breken, om Cox te portretteren in het eerste deel van een driedelige documentaireserie.

Carl Cox en Ibiza

De serie heet BURN Residency Stories en in het eerste deel, die de veelzeggende titel The Creator draagt, worden Cox en zijn collega-dj's en -promoters uitgehoord over hoe de dj-cultuur op Ibiza is ontstaan. In de documentaire wordt gehint naar Carl als eerste superster onder de dj's, wat best goed mogelijk is. Hij draait immers al ruim drie decennia mee en is sinds de geboorte van house en acid een ambassadeur van genoemde genres. Bovendien was hij de allereerste dj die de nummer 1-dj ter wereld werd. 

Hoewel de documentaire ietwat lijkt te overdrijven in de lauwerring van Cox als dj, is Ibiza maar een klein eiland. En als je vijftien jaar een vaste waarde bent op een dergelijk eiland waar mensen op af komen, dan heb je iets te bieden en verdien je een documentaire, ook al duurt deze amper vier minuten.

Bekijk BURN Residency Stories: The Creator hieronder. Wil je meer over Carl Cox en zijn Ibiza-residency lezen? Check dan de nieuwste editie van Partyscene Magazine die nu in de winkel ligt, waarin we een exclusief gesprek hebben met hem.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws