Muzikaal vluggertje onderweg?!

Ivo Mollemans | 1 augustus 2016
video

Rico Loop

De Berlijnse artiest Rico Loop staat, zoals zijn naam al zegt, bekend om het maken van muziek door middel van loops. Hij doet dit echter niet gespreid over een aantal uur, maar juist in zo’n 5 minuten! Onlangs heeft hij opgenomen hoe hij een nummer in elkaar zet terwijl hij over straat loopt in Berlijn, met zijn Boss Loop Station RC-505 en een microfoon. Het bizarre is dat hij met niks begint en tijdens zijn wandeling allerlei dingen opneemt om er een muzikale functie aan te geven. Dit is vastgelegd door Arthur Moore en ook dit is in één keer gefilmd. Er is dus in zowel de audio als het beeldmateriaal niks aangepast. Echt heel tof gedaan! Check zelf maar.

LEES OOK: Maak kennis met weirdo Dan Deacon

Meer van Rico

Het is niet de eerste keer dat de muzikant in het openbaar in Berlijn muziek maakt. Hij is namelijk ook wel eens te vinden in het Mauerpark in Berlijn waar hij met zijn gehele setup actief bezig is met loopen en samplen.

Nog niet uitgekeken op deze manier van muziek maken? Check dan de video hieronder uit 2012 waarin Rico Loop aan het werk is voor een demo van de RC-300 Loop Station.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws