Terug naar het begin van Tomorrowland

Rick Francissen | 2 augustus 2016
video

Tomorrowland

Nu de twaalfde editie van Tomorrowland achter de rug is, alle dj-sets keer op keer zijn teruggekeken en je jezelf gezocht hebt tussen de ontelbare foto’s is het wachten op de traditionele aftermovie. Tot de tijd dat die uit is kunnen we eerst nog even terugkijken op de eerste uit het jaar 2005.

De eerste editie van Tomorrowland

Voordat we de videos met elkaar vergelijken wat kleine feiten over Tomorrowland toen en nu. In 2005 werd het festival voor het eerst georganiseerd en kwamen er zo’n 9.000 mensen en werden er gratis tickets weggegeven. Vandaag de dag komen er rond de 180.000 bezoekers, is het binnen een paar seconden uitverkocht en betaal je meer dan €270 voor een weekendpas. Er zijn nog wel elementen die hetzelfde zijn als toen, namelijk dj’s die nog steeds aanwezig zijn zoals Armin van Buuren, Coone en David Guetta.

De aftermovies verschillen zoveel dat je bijna zou denken dat het om een ander festival gaat. In 2005 is alles met de hand gefilmd en nu in 2016 wordt veel met drones of kranen gedaan. Daarbij zijn de beelden in kwaliteit niet met elkaar te vergelijken, zijn de beelden op zich nu veel bijzonderder door de aankleding, de lichtshow en het vuurwerk en is de muziek enorm verschillend.

LEES OOK: Tomorrowland 2016

Jaarlijks fenomeen

De aftermovies zijn sinds het jaar 2011 een belangrijk element van het festival geworden. Het laat de mensen die nog nooit op Tomorrowland zijn geweest proeven wat zich daar afspeelt en laat bezoekers alles opnieuw herleven. Vooral in het jaar 2012 was het festival een gigantische YouTube hit. De aftermovie van dat jaar is ruim 136 miljoen keer bekeken.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws