Kijken: ‘Opus’ van Eric Prydz uitgevoerd door orkest

Rick Francissen | 3 september 2016
video

Classical Trancelations

Eric Prydz is een van de grootste namen in de progressive house. Alhoewel deze Zweedse artiest met name bekend is geworden door de meer radiogerichte track ‘Call On Me’ bestaat het grootste deel van zijn discografie uit nummers die meer geschikt zijn voor clubs en festivals. ‘Pjanoo’ en ‘Opus’ zijn hiervan goede voorbeelden. Met name de tweede is erg meeslepend en kent een geweldige opbouw, ook in een uitvoering door een orkest!

Eric Prydz heeft goud in handen met Opus

Met Opus heeft Eric Prydz een pareltje aan zijn grote lijst van hits toe weten te voegen. Zeker met de ‘Four Tet’ remix werd de track nog meer geschikt gemaakt voor house en techno feesten. Toen de track dan ook door Maceo Plex in Amnesia in Ibiza gedraaid werd als afsluiter stond  Opus op de kaart.

Buiten dat de track inmiddels bekend is bij menig feestganger is deze track in een nieuw jasje gehesen in orkestvorm. Na al veel andere dance tracks kan Opus zich nu in het rijtje van ‘Sandstorm’ van Darude, ‘Insomnia’ van Faithless en ‘Greyhound’ van Swedish House Mafia voegen.

LEES OOK: Bijzonder: Een orkestversie van Darude - 'Sandstorm'

In de onderstaande video zie je het Classical Trancelations in Concert in het Helsinki Philhamonic Orchestra Opus op een prachtige manier uitvoeren. Net als de originele track ontzettend meeslepend en opbouwend. Check die video!

Beeld via Facebook Classical Trancelations in Concert

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws