DVBBS hoopt op muzikale revanche na Balaton Sound-incident

Ivo Mollemans | 5 september 2016
video

Het is alweer een maand geleden sinds we iets hebben gehoord van het duo DVBBS. De vorige keer dat ze in het nieuws waren had betrekking op het incident rondom het Balaton Sound festival. Nu keren de heren weer terug in de spotlight, maar deze keer met hetgeen waar ze goed in zijn: het uitbrengen van nieuwe muziek.

LEES OOK: Slachtoffers Balaton Sound eisen $360.000 van DVBBS

DVBBS - 'Ur On My Mind'

De nieuwe single is getiteld ‘Ur On My Mind’ en komt uit via Kanary Records. Het nummer begint goed, met tekst gezongen door Alex van Hoef, van DVBSS zelf. Vervolgens komt er een kleine build-up die overgaat in de drop. De drop van het nummer doet denken de stijl waarmee Marshmello bekend is geworden. Het is een combinatie van vocalen met verhoogde toonhoogte en de bass lijn bestaat uit een bouncy house bass. We kunnen zeggen dat het een unieke combinatie is die we niet eerder hebben gehoord, maar helaas is de uitvoering ervan minder. Juist deze combinatie lijkt ervoor te zorgen dat alle elementen in het nummer tegen elkaar in werken in plaats van met elkaar. Als de vocalen tijdens de drop anders hadden geklonken had dit nummer zeker weten veel meer in huis gehad. Met het nummer hoopt DVBBS alle gedoe rondom Balaton Sound in elk geval achter zich te laten.

Video

De bijbehorende videoclip is helaas ook niet heel speciaal. De video bestaat uit beelden van festivals en shows waar DVBBS zijn geweest, gecombineerd met wat backstage beelden. Toch lijken de fans het nummer erg te waarderen en dat is uiteindelijk waar het om gaat bij het uitbrengen van nieuwe muziek.

Oordeel zelf en luister het nummer hieronder:

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws