Richie Hawtin legt uit hoe hij als dj te werk gaat

Rick Francissen | 14 oktober 2016
video

Richie Hawtin

Hoe bekender je als dj wordt, hoe vaker je onder vuur komt te liggen. Dit geldt tenminste voor een groot gedeelte van de bekende dj’s in de scene vandaag de dag. Wordt er namelijk wel echt gedraaid door de dj’s of is alles van tevoren opgenomen en staan de artiesten alleen maar op een podium om de show vorm te geven? Techno legende Richie Hawtin legt uit hoe hij als dj te werk gaat en verdedigt daarmee het dj vak.

LEES OOK: Zelfs Martin Garrix maakt wel eens een foutje

Richie Hawtin zijn ervaring telt

Richie Hawtin is vandaag de dag voornamelijk bekend door zijn techno producties en door twee labels die hij heeft opgezet, namelijk Minus en Plus 8. Inmiddels staat hij dan ook op grote festivals als Awakenings, Time Warp en Loveland op te treden.

De geschiedenis die Richie Hawtin, Plastikman, Cybersonic of een van zijn 7 artiestennamen kent, heeft hem veel ervaring gegeven in het dj vak. Geen wonder dus, dat hij als geen ander weet hoe hij live alle soorten muziek door elkaar heen moet mixen. In How I Play laat hij zien hoe hij precies te werk gaat.

How I Play met Richie Hawtin

In de serie How I Play leggen dj´s uit hoe zij hun muziek door elkaar mixen tijdens optredens. Onder andere Chris Liebing, DubFire en KinK waren al eerder te gast.

Richie Hawtin laat zien dat hij altijd gebruik maakt van veel verschillende kanalen, deze perfect op elkaar afstemt, maar ook per kanaal ervoor zorgt dat het geluid geoptimaliseerd wordt. Aan de hand van korte voorbeelden legt hij uit hoe hij als dj te werk gaat.

In de setup van Richie Hawtin blijft het natuurlijk niet alleen bij een mixer en een laptop. Hij legt dan ook duidelijk uit hoe hij effecten toevoegt, een sample machine gebruikt en deze vervolgens weet te verwerken in zijn sets.

De mixer die de dj gebruikt is daarbij ook nog eens een hele speciale. De Model 1 is er één die Richie Hawtin zelf uittest en naar eigen wens mag bewerken. In de onderstaande video legt hij uit waarom de Model 1 de perfecte dj-mixer zou zijn.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws