Checken: de vetste lasershow ooit op Transmission!

Thomas Keulemans | 31 oktober 2016
video

We hebben het al vaker gezegd hier op Partyscene: Trance is niet dood, trance leeft nog steeds, en hoé! Een tijdlang was er weliswaar een (onterecht) negatief beeld onstaan over trance als stroming. Het zou niet vernieuwend genoeg zijn geweest, de muziek te zweverig, et cetera. Populaire trance-festivals als Electronic Family en Luminosity Beach Festival bewezen het tegendeel afgelopen zomer in Nederland en daarnaast is trance groter dan ooit in Latijns Amerika. Dichter bij huis, in veel Oost-Europese landen is dat ook zeer zeker het geval.

Trance op Transmission

Toegegeven; trance is niet overal meer het meest gedraaide genre. Zelfs Dance Valley hostte dit jaar voor het eerst geen trance stage meer. Doodzonde, en het kwam hen op veel kritiek te staan van festivalgangers die jaar in jaar uit afreisden naar Spaarnwoude voor een vette portie trance, toch een stroming waar Dance Valley mede groot door is gegroeid. Gelukkig zijn er alternatieven, al moet je voor sommigen wel naar het buitenland, en dan met name Oost-Europa. Daar is trance nog altijd net zo groot als het in Nederland ook was ten tijden van Tiësto, Ferry Corsten en de beginjaren van Armin van Buuren. Transmission is zo'n feest. Al sinds 2006 gehouden in Praag en elk jaar weer groter, en vernieuwend. Voor haar tiende verjaardag pakte de organisatie weer groots uit met 'Transmission: The Lost Oracle'

LEES OOK: Laat techno het genre trance herleven?

De lasershow van Tranmission

Afgelopen weekend vond de tiende jubileum-editie plaats, waarvan we je de spectaculaire beelden (tijdens set van Vini Vici) gewoonweg niet mógen onthouden. Afgezien van de hoeveelheid lasers, en de moeilijkheid en snelheid ervan, zijn de lichtontwerpers van Tranmission er in geslaagd om een ​​samenspel tussen de lasers én de secundaire visuele elementen te creëren, dat een van allerknapste ooit mag worden genoemd. Check it out!

De trailer, die in de weken voorafgaand aan de tiende editie van Transmission verscheen, was ook al veelbelovend.

Line-up Transmission

Overigens viel er qua muziek natuurlijk ook veel te genieten. Tranmission had qua line-up een prachtige rij trance-giganten opgesteld, zoals Gouryella, Markus Schulz, MaRLo, Driftmoon, ReOrder en John O'Callaghan! Geen wonder dat, in combinatie met de wervelende lasershow, het dak er af ging in de Praagse O2-Arena!

Beeld via Facebook Tranmission, credits Petr Klapper - www.klapper.cz

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws