Kijk hier hoe het er bij Afrojack aantoeging tijdens de MTV EMA's

Ivo Mollemans | 9 november 2016
video

Recent werden de MTV European Music Awards (EMA's) weer uitgereikt aan de populairste artiesten van het afgelopen jaar. In de categorie beste elektronische act ging onze eigen Martin Garrix naar huis met een beeldje en ook de award voor beste world stage werd aan hem uitgereikt. Natuurlijk horen er bij een prijsuitreiking die volledige in het teken staat van muziek ook een aantal optredens van artiesten.

Veel live optredens bij de EMA’s

Dit jaar stonden onder andere Bruno Mars, DNCE, Martin Garrix, Bebe Rexha, Shawn Mendes en Zara Larsson op het podium om een of meerdere van hun hits live uit te voeren. Alhoewel dit moeilijk gaat als dj zijnde waren er toch een aantal dj’s die hun tracks lieten horen. Martin Garrix deed dit met Bebe Rexha voor het nummer ‘In The Name Of Love’ en Afrojack deelde het podium met Fais om hun track ‘Hey’ te laten horen aan het publiek. Daarnaast draaide hij ook zijn recente single ‘Gone’ wat een samenwerking is met rapper Ty Dolla $ign. Deze twee nummers laten goed zien welke kant Afrojack opgaat met zijn muziek en dat liet de dj in een interview in september al merken:

‘I’ve been doing EDM for such a long time and using hip-hop sounds. I thought, wait, let me make a hip-hop song using EDM sounds. It was a new challenge for me.’

LEES OOK: The Weeknd over Daft Punk en samenwerking met Prince

Afrojack ft. Fais live bij de EMA’s

Van al deze optredens zijn korte delen terug te vinden op het internet en zo ook die van Afrojack. Het is een korte video, maar het laat wel goed zien hoe het er ongeveer aan toeging tijdens de optredens. Het was vooral veel show wat men te zien kreeg en niet zo zeer de artiesten die hun kunsten vertonen. Toch gek aangezien hier misschien wel de meest felbegeerde prijzen die je kan hebben als artiest worden weggegeven.

Al met al levert het spektakel leuke beelden op van de artiesten achter een aantal van de grootste hits het afgelopen jaar. Een deel van het optreden van Afrojack en Fais is hieronder te zien.

Naderhand trad Afrojack ook nog echt op tijdens de officiële MTV EMA afterparty.

Een volledige lijst met alle video’s van de optredens is hier te vinden.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws