The Chainsmokers komen met lyric video voor nieuwe single

Ivo Mollemans | 13 november 2016
video

Na het succes van de hit ‘Closer’ en de opvolger ‘All We Know’ is het duo The Chainsmokers opnieuw terug met een single. De track heet ‘Setting Fires’ en wordt vergezeld door vocalen van XYLØ.  De video die daarbij werd uitgebracht is net als bij Closer een lyric video geworden, maar kan net zo goed gezien worden als de officiële videoclip voor het nummer.

The Chainsmokers - Setting Fires

De video is ruim vier minuten lang en geregisseerd door James ‘Zola’ Zwadlo. In de video is te zien hoe een groep skaters een magazijn gebruikt om stunts te doen. Uiteraard moet er iets in de fik gestoken worden bij een video met een titel als deze. Naarmate de video verder gaat wordt dat ook gedaan. Het begint met skateboards en vervolgens staat zo’n beetje alles wat er te vinden is in het magazijn in brand. Het gaat bij deze video vooral om de stunts en het beeldmateriaal en zeker niet om de plot.

LEES OOK: Teamworx & Thomas Feelman komen met 'Whisper'

Er zit geen verhaal achter de video en ook de manier waarop de tekst wordt gepresenteerd is vrij simpel. Verschillende personen houden karton vast met daarop een deel van de tekst of de tekst komt in het wit in beeld te staan. Het karton is een leuke manier om de tekst te brengen, maar zeker niet van het hoogste niveau qua creativiteit. We hadden toch gehoopt op iets beters van The Chainsmokers, maar uiteindelijk gaat het toch allemaal om het nummer.

Nieuwe hit?

En dat nummer is wel goed. Het zal zeker niet zo’n hit worden als Closer, maar laat wel goed de stijl van het duo horen die ze de afgelopen tijd hebben ontwikkeld. Future bass met veel vocalen en korte drops: dat is de formule die ze hanteren en die schijnt nog steeds goed te werken.

Kijk de video hieronder en oordeel zelf.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws