Laidback Luke vertelt waarom hij stopte met techno

Ivo Mollemans | 15 december 2016
video

Vandaag de dag zijn er vloggers in overvloed. Het lijkt wel alsof iedereen zijn leven wil vastleggen op camera om het vervolgens via het internet te delen met de rest van de wereld. De meest alledaagse dingen worden hierbij gefilmd en om de een of andere reden zijn er mensen die het leuk vinden om naar te kijken. Gelukkig zijn er ook vloggers die dingen laten zien die je normaal gesprokken niet zo zou zien. Het gaat hier natuurlijk over dj’s die via hun vlogs backstage beelden en beelden uit de studio laten zien.

Vlogs en dj’s

Populaire vloggers uit de dj wereld zijn Curbi, Tony Junior, Mr. Belt & Wezol, Headhunterz en Laidback Luke. Allemaal nemen ze je mee op pad naar festivals, clubs, richting de studio, naar platenlabels of hun bezigheden in het dagelijks leven. De ene keer heeft een vlog een educatieve waarde, zoals die van Mr. Belt & Wezol over het probleem bij jonge producers, en de andere keer geeft het een beter beeld van wie de artiest nou eigenlijk is, zoals Headhunterz dat vaak doet. Ook Laidback Luke weet toffe vlogs in elkaar te zetten met uiteenlopende onderwerpen. In zijn nieuwste vlog vertelt hij waarom hij afstand heeft gedaan van het techno genre en hoe hij bij zijn huidige muziek terecht is gekomen.

LEES OOK: Cedric Gervais draait tech-house set

De carrière van Laidback Luke

In 1995 bracht Luke zijn eerste house plaat uit en rond die tijd begon hij zich ook te verdiepen in de techno scene. De tracks die hij toen nog meer uitbracht werden door namen die toen al groot waren zoals Tiga en Adam Beyer gedraaid en kortgeleden tweette Tiga nog dat hij de oude platen van Luke nog steeds erg tof vind. In de late jaren ’90 brak hij echt door als techno dj en daarom begon hij ook techno te produceren. Hij ging er uiteindelijk niet mee door omdat hij geneigd om vocalen, akkoorden en andere elementen toe te voegen waardoor het geen techno meer was. Niet veel later kreeg hij een burn-out waardoor hij een tijdje helemaal geen zin meer had om iets met muziek te doen, maar toen hij later toch weer begon ging hij maken wat hij het liefste wou maken en dat was electro. Het duurde echter nog een lange tijd voordat hij er echt geld mee verdiende. Toch houdt hij nog steeds van het techno genre en dat is af en toe ook terug te horen in zijn hedendaagse sets.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws