Botanische tuin wordt omgetoverd tot magische plek

Ivo Mollemans | 20 december 2016
video

Over het algemeen vinden mensen onaangetaste natuur een van de mooiste verschijnselen die aanwezig is op onze planeet. Het kan een mens zichzelf laten verliezen in de schoonheid, maar ook weer laten terugvinden door diezelfde schoonheid. Natuur is van essentieel belang voor al het leven op aarde en verdient een speciale plek. Zo zijn er veel botanische tuinen waar allerlei verschillende plantensoorten groeien in de ideale condities die aangepast worden op het soort plant. Een soort dierentuin, maar dan met planten.

Botanische tuin word gecombineerd met techniek

Dat de natuur ook goed gepaard gaat met techniek is bewezen door de botanische tuinen in Californië. Hier werd een tijdelijk evenement georganiseerd waarbij licht en natuur werden gecombineerd. Allerlei innovatieve producten werden in het park opgezet om zo een magische omgeving te kunnen creëren voor de bezoekers. Lichtjes die door de lucht dwarrelen als vuurvliegjes, kussen die lichtgeven als je erop drukt en natuurlijk een hoop LED lampjes die voor van alles en nog wat werden ingezet.

LEES OOK: Teufel introduceert de Mute BT headphones

Het project werd in 2015 al bedacht door Chris Medvitz. In november werd het project pas echt realiteit en toegankelijk voor het grote publiek. Dit project brengt technologie en natuur dichter bij elkaar om zo tot iets te komen wat magischer is dan wanneer beide elementen los van elkaar gepresenteerd worden.

Kijk onderstaande video's voor een indruk van de verlichte tuinen:

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws