Kijken: drumcover van Madeon en Porter Robinson

Ivo Mollemans | 17 januari 2017
video

Met dancemuziek valt van alles te doen: remixen, mash-ups, mixen en ga zo maar door. Zo nu en dan worden er ook nummers uit andere genres geremixt tot dancetrack, maar andersom kan het ook. Live uitvoeringen van nummers door bands komen ook af en toe voorbij, maar met name drummers schijnen het leuk te vinden om de elektronische beats akoestisch uit te voeren.

Madeon en Porter Robinson door de ogen van een drummer

Het zijn vaak nummers die niet gebruik maken van een standaard 4/4 beat. Een zo’n nummer is bijvoorbeeld ‘Shelter’ van Madeon en Porter Robinson. Het nummer draagt bij aan hun gelijknamige tour waarmee ze met succes een hoop locaties zijn afgegaan. Ook Matt McGuire kan de muziek van de heren wel waarderen en hij maakte een drumcover van ‘Shelter’ die nu online staat op zijn YouTube-kanaal.

LEES OOK: Skrillex werkt samen met zijn oude band

Het is voor Matt zeker niet de eerste keer dat hij een drumcover maakt van een populaire dancetrack. Op zijn kanaal zijn ook covers te vinden van onder andere Illenium’s remix van ‘Don’t Let Me Down’ door The Chainsmokers, ‘Purple Lamborghini’ van Skrillex en Rick Ross en ook de hevige dubstep van Excision is door hem live uitgevoerd.

Check de cover van ‘Shelter’ hieronder:

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws