Kijken: Toffe docu over illegale underground feesten in Glasgow

Thomas Keulemans | 1 februari 2017
video

Er zijn van die ongrijpbare party scenes waar we maar weinig van weten. Als we het hebben over de Engelse underground scene, dan gaat het toch vrijwel altijd over Londen. Jammer, want het totale Verenigd Koninkrijk heeft nog veel meer te bieden op het gebied van underground feesten en after parties.

De underground scene van Glasgow

Neem Schotland bijvoorbeeld. Sinds het ontstaan van de Engelse underground scene in de jaren '80 werd het land een broeinest van (illegale) underground feesten. Door de commercialisering en steeds strenger wordende wetten werd de Schotse underground scene gedwongen zich nóg dieper te verstoppen, weg van alles wat als 'normaal en legaal' wordt gezien. En met succes, want steeds meer jongeren weten deze scene vandaag de dag weer te vinden.

LEES OOK: Deze zes clubs in de UK overleven in roerige tijden

'Global Street Style'

Voldoende reden om daar eens een documentaire over te maken, zo dachten ze bij VICE's i-D kanaal. In de serie Global Street Style (deel 2) nemen de makers je mee in het wereldje van jonge Schotse 'misfits' in Glasgow, die via de underground scene proberen te ontsnappen aan de steeds minder open-minded partyscene van hun land. 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws