Al een beetje trek aan het krijgen in een middagsnack of aan het bedenken wat je vanavond gaat eten? Wellicht is onderstaande een idee, als je nog durft of zin hebt.
Want zonder dat je het weet worden er soms veel heel vreemde ingrediënten in onze voedingsmiddelen gestopt. We zetten er een paar voor je op een rij...
Ook zo heerlijk genoten van dat ijsje? De kans is aanwezig dat er bevergeil in zat. Want castoreum, de Latijnse naam van de anusafscheiding van de bever, wordt gebruikt om een vanillesmaak in etenswaren te verkrijgen. Eet smakelijk!
Luizen en kevers worden gebruikt in voedsel omdat ze een rode kleurstof afgeven aan bijvoorbeeld snoep en vruchtenhagel. Eens wat anders dan luizen op je hoofd. Bon apetit!
Let op! Sommige fabrikanten van pizzabodems en andere deegproducten stoppen menselijk haar in hun waar om het product een langere houdbaarheid mee te geven. In de EU is het verboden, maar in de VS schijnt het nog wel te mogen. Enjoy your meal!
Nog steeds honger? Niet meer na het kijken naar onderstaand filmpje!