Mike Tyson gaat aan de slag als wietkweker

Ivo Mollemans | 4 januari 2018
Weird

Beeld: YouTube

De carrière van Mike Tyson kent vele ups en downs. Hij is drievoudig wereldkampioen boksen in de categorie zwaargewicht, maar ook buiten de ring kon hij zijn handen niet thuishouden wat weer leidde tot rechtszaken, drie jaar gevangenisstraf en een leven als duivenmelker. Na al deze gebeurtenissen lijkt Mike echter nog lang niet klaar te zijn met het ondernemen van bizarre acties, want hij is nu bezig met het openen van zijn eigen wietplantage.

Mike Tyson als wietboer

Normaal gesproken zou je zeggen dat het openen van zo’n plantage hartstikke illegaal is, maar Tyson weet de legalisering van wiet in Californië slim te gebruiken. Volgens de nieuwe regelgeving mogen alle inwoners nu 28 gram wiet op zak hebben en zes planten in bezit om te verbouwen. Mike ziet zijn kans schoon en samen met twee zakenpartners gaat hij een eigen boerderij openen waar anderen een stuk grond kunnen huren om hun eigen planten op te verbouwen.

LEES OOK: Engelse reclameautoriteit boos over Captain Morgan Snapchat-lens

Toch lijkt de ex-bokser geen slechte bedoelingen te hebben met deze onderneming, want hij wil hiermee werkgelegenheid creëren voor ex-militairen en oorlogsveteranen. Ook komt er een lab waarin onderzoek wordt gedaan naar wiet om zo het maximale rendement te halen uit de kweek ervan en om effecten op medische aandoeningen te onderzoeken.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws