Bitcoinmiljonair doneert $4 miljoen aan MDMA-onderzoek

Stijn van Beers | 16 januari 2018
Weird

PTSS

PTSS, het Posttraumatisch Stressstoornis, is een psychische aandoening die ontstaat als gevolg van ernstig stressvolle situaties waarbij sprake is van levensbedreiging, ernstig lichamelijk letsel of een bedreiging van de fysieke integriteit. Deze situaties zijn voor het slachtoffer traumatisch. De meest bekende slachtoffers van PTSS zijn oorlogsveteranen die last hebben van shell shock.

MDMA als geneesmiddel van PTSS

De mogelijkheid bestaat dat we binnen vijf jaar MDMA voor gaan schrijven aan patiënten die last hebben van PTSS, MDMA zorgt er namelijk voor dat mensen volledig open zijn en alles vertellen, ook over hun traumatische ervaringen. Daarom is het stofje zeer geschikt om in de psychotherapie te gebruiken, maar vooralsnog wordt dit niet in de praktijk toegepast, want er zijn nog vele onderzoeken gaande. Deze onderzoeken zijn wel erg duur, en om naar de fase III testen te kunnen, moet er veel geld opgehaald worden.

Donatie van 4 miljoen dollar

Een anonieme Bitcoin-miljonair heeft 4 miljoen dollar aan het onderzoek geschonken, om zo PTSS hopelijk op te kunnen lossen. Hij vindt PTSS een ernstige aandoening die iedereen treft en vandaar dat het ook opgelost moet worden. Er zal echter nog minstens 4 miljoen dollar opgehaald moeten worden om de onderzoeken naar de derde fase te kunnen brengen, dus alle donaties zijn nog meer dan welkom.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws