Nieuwe trend: wasmiddel vreten en op YouTube knallen

Bart Remmers | 15 januari 2018
Weird

Beeld: YouTube

Artsen waarschuwen voor gevaarlijke 'Tide Pod Challenge'

Kaneel vreten, peper snuiven, lurken aan lachgas: de maffe hypes om high te worden zijn steeds weirder. Dit keer hebben jongeren hun oog laten vallen op wasmiddelpods, de veelkleurige oplosbare dingen met daarin vloeibaar wasmiddel die je in je wasmachine stopt.

Op internet is de rage losgebroken: vooral tieners maken video's waarin ze de wasmiddelpods in hun mond stoppen, de zakjes laten knappen en het wasmiddel opeten/drinken. Sommige jongeren koken er zelfs mee!

Spannend snoep

Dit alles onder de noemer 'Tide Pod Challenge' (Tide is een in de VS bekend wasmiddelmerk). Volgens de deelnemers is het consumeren van de pods zo fijn omdat de chemische dingen hen doen denken aan spannend snoep waarvan de vloeibare inhoud heerlijk je mond inloopt na het orale knappen van de zakjes. Rrrrrrrrrrright!

Inmiddels luiden dokters, ouders en wasmiddelfabrikanten de noodklok vanwege de hype. Stop met het eten van het wasmiddel, het is levensgevaarlijk. Alleen al in 2017 zijn 10.000 kinderen in de States naar de arts gemoeten na op een verkeerde manier in aanraking te zijn gekomen met wasmiddel.

Stop ze in de wasmachine, niet in je mond

Dus kids, wat hebben we nu geleerd? Wasmiddelpods eet je niet, je ze stopt ze in de wasmachine voor een schone en frisruikende was. Kortom, doe niet zo raarrrrr!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws