Maak een kopje muntthee van je eigen pis op Eurosonic Noorderslag

Partyscene Redactie | 17 januari 2018
Weird

Beeld: Noisia op ESNS 2017, Bart Heemskerk

Je gaat naar Eurosonic Noorderslag voor de muziek, maar je blijft voor de optie om je eigen pis te veranderen in muntthee.

Urine zuiveren

Op ESNS wordt een innovatieve techniek gepresenteerd om je plasje drinkbaar te maken. Dit trucje is ontwikkeld door SEMiLLA Sanitation Hubs, die een unit ontwikkelt waar mensen in rampgebieden, ontwikkelingslanden en vluchtelingenkampen naar het toilet kunnen en hun handen kunnen wassen. Het afvalwater wordt met behulp van ESA ruimtevaarttechnieken direct gezuiverd tot herbruikbaar water en kunstmest. Met die kunstmest wordt munt gekweekt, en zo kun je de liters bier die je wegzeikt omzetten in muntthee om je kater te verzorgen. Een beetje ranzig, maar wel handig.

Innovaties op Eurosonic Noorderslag

Op Eurosonic Noorderslag wordt het systeem getest op initiatief van Innofest, een organisatie die startups en studenten met innovatieve ideeën de ruimte geeft om op festivals hun idee te testen. Naast urinethee kun je ook bier drinken die met regenwater is gebrouwen (hopenlijk regent het) en je stress verhelpen met augmented reality-therapie.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws