De Tokkies komen terug op tv om hun naam te zuiveren

Partyscene Redactie | 1 februari 2018
Weird

Wie kent de Tokkies nog? In 2003 werd de Amsterdamse famillie Ruijmgaart-Tokkie beroemd door een reeks tv-programma's waarin te zien was hoe de aso-familie de buurt terroriseerde. De achternaam 'Tokkie' werd een veelgebruikt scheldwoord voor een asociaal persoon en kwam zelfs in de Van Dale met de definitie 'asociaal gedrag'.

Tokkie in het woordenboek

Hoewel de familie aanvankelijk dankbaar gebruik maakte van de aandacht en zichzelf als bekende Nederlanders verhuurde voor feestjes en partijen, zijn ze uiteindelijk niet zo blij met hun negatieve reputatie. In 2009 klaagden ze zelfs Van Dale aan voor €50.000 omdat hun naam in het woordenboek stond. De familie wordt door andere leden van het Tokkie-geslacht inmiddels uitgekotst. Dankzij de tv-personalities worden ook andere kinderen die toevallig Tokkie heten gepest en in elkaar getimmerd.

Naam zuiveren

En dus vind de gekwelde familie het tijd om hun naam te zuiveren, zo was te zien in Shownieuws. En aan dit filmpje te zien gaat dat lukken. Pa Tokkie kan namelijk nauwelijks meer praten en ma Tokkie lijdt onder lichamelijke en geestelijke problemen. Dat klinkt allemaal nogal treurig. Geef ons maar gewoon de Tokkies die een burenruzie oplosten met brandbommen.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws