Aparte verboden middelen op Parklife Festival

Stijn van Beers | 8 februari 2018
Weird

Aardappelschillers op Parklife Festival

Parklife Festival heeft aardappelschillers verboden voor de aankomende editie van het evenement in Manchester. De situatie is begonnen in november toen Liam Gallagher in Londen optrad en mensen op Twitter vroeg om dit keukengerei mee te nemen naar zijn show, om zo zijn broer Noel te vermaken. De indie rockster vond deze grap wel leuk, maar nu hebben duizenden mensen een bericht naar de organisatie van Parklife Festival gestuurd om te vragen of het echt mogelijk was om aardappelschillers mee te nemen.

Verboden middelen op festivals

Volgens de oprichter van Parklife Festival was de organisatie verbluft hoeveel mensen deze vraag überhaupt durfde te stellen, aangezien het best logisch is dat scherpe voorwerpen verboden zijn. Net als drugs en zelf meegenomen drank horen scherpe voorwerpen bij de verboden middelen op festivals, ze worden namelijk gezien als wapens. Het is dus begrijpelijk dat een grote groep mensen met scherpe voorwerpen tot problemen kan leiden, vandaar dat deze regel is ingevoerd.

Lees ook: Nog 10 dagen! Dancefair komt steeds dichterbij!

Liam Gallagher

Liam Gallagher is een van de vele spraakmakende live-acts op Parklife Festival, naast onder andere A$AP Rocky en NERD. Over het algemeen staat toch dancemuziek centraal op dit festival, met artiesten zoals Carl Cox, Nina Kraviz en Adam Beyer. Wel gek dat Liam Gallagher dan geboekt is, want hij staat bekend als een uitgesproken hater van elektronische muziek.

Nog gekkere verboden middelen op festivals

In 2017 koos Reading en Leeds, ook een festival in Groot Brittannië, ervoor om de ananas toe te voegen aan verboden middelen. Dit was als gevolg van de bezorgdheid dat fans van de band Glass Animals zouden arriveren met ananassen en deze zouden gooien bij een regel uit een van hun nummers.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws