Heeft Moby de iPhone uitgevonden?

Stijn van Beers | 6 maart 2018
Weird

Moby en de iPhone

Moby, de producer van tracks zoals Porcelain, heeft net zijn nieuwste album Everything Was Beautiful, And Nothing Hurt uitgebracht. De artiest gaat al even mee in de scene, zo lang al dat hij zelfs betrokken zou zijn bij de geboorte van de iPhone, zo beweert hij zelf in ieder geval.

Na de lancering van iTunes vertelde hij Apple namelijk dat ze een eigen mp3-speler nodig hadden, wat een gouden zet bleek te zijn. Apple bracht de iPod op de markt, wat een groot succes werd. Hierna werd hij naar een hotel gebracht in New York,en kreeg hij de eerste iPod overhandigd. Hierop vertelde Moby Apple dat er op een bepaald moment ook een camera en een belfunctie aan de iPod toe moest worden gevoegd, maar om deze opmerking werd hij vierkant uitgelachen.

“They brought me to a hotel room at the Crosby in New York, handed me the first iPod and said: ‘Steve wanted you to have this.’, I said: ‘You do know at some point this is going to have a camera and a phone attached to it?’ And they laughed at me and said that could never happen.”

Of Moby nu werkelijk de iPhone heeft uitgevonden, blijft een vraag voor iedereen. Zelf beweert hij dat hij Apple op het goede spoor heeft gezet, maar of dit ook echt zo is, zullen we nooit weten. Wil je het complete interview een keertje nalezen, klik dan hier.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws