Kanye West brengt filosofieboek op de markt

Willem Vermeltfoort | 16 april 2018
Weird

Goed nieuws voor alle fans van onze buitenaardse grootheid Kanye West! De rapper gaat een eigen filosofieboek op de markt brengen. Tijd voor grootheden als Spinoza, Descartes en Aristoteles om hun intellectuele plaats in de geschiedenis te kennen en een aantal stappen achteruit te doen.

Filosofieboek

Kanye West gaat een eigen filosofieboek publiceren, zo meldt de Hollywood Reporter. De Amerikaanse rapper, die ook al een eigen streamingservice op de markt wil brengen, verklapt dit in een interview met zijn interieurontwerper Axel Vervoordt. Het gesprek vond plaats ter ere van de publicatie 'Axel Vervoordt: Stories and Reflections'. De 40-jarige hitmachine stelt in het gesprek dat zijn fans een nieuw filosofisch concept van zijn hand kunnen verwachten. 

Break the Simulation 

Het nieuwe intellectuele 'Magnum Opus' van West gaat 'Break the Simulation' heten en beschrijft voornamelijk de fascinatie van mensen voor foto's. West noemt dat mensen geobsedeerd zijn door de gevoelige plaat en wil in zijn boek de gevaren voor deze obsessie beschrijven. Teveel nostalgie is een gevaarlijk fenomeen, aldus de muzikant. Gezien zijn ervaringen uit het verleden (en heden) met paparazzi en fotografen is zijn negatieve gedachtegang over foto's niet geheel onlogisch te noemen.

Teveel nadruk op geschiedenis gelegd

West beschouwt foto's echter niet uitsluitend negatief, maar ziet ook een zonnige kant van het fenomeen. "Het kan mensen uit het nu halen en terugbrengen naar het verleden''. De muzikant beargumenteert daarnaast wel dat mensen teveel belang bij foto's, nostalgie en met name de geschiedenis stellen. "Fotos kunnen gebruikt worden om het verleden op te roepen, maar mensen zijn teveel met herinneren bezig. Er wordt teveel nadruk op de geschiedenis gelegd. Dit kan alleen maar fout uitpakken," aldus de echtgenoot van Kim Kardashian. 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws